Nem jó az AirTagbe a gyeremekeket védő gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 29. 22:11
null
Apple AirTag Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi kell vinni, hogy az orvosok kivizsgálják a helyzetet, hiszen az elemekből esetlegesen kifolyó sav maró hatású. Efféle balesetek tipikusan gyerekekkel történnek, de a szülőknek nem kell pánikba esniük, jobb esetben megvárható az elem széklettel együtt való távozása.

Apple AirTag
Fotó: Flickr

Természetesen történtek lépések az elemnyelés esélyének minimalizálása érdekében, egyes modellekre savanyú bevonat kerül, hogy a lenyelésük helyett kiköpjék azokat a gyerekek. Az Apple nemrég közölte, hogy sajnos az ilyen bevonattal ellátott CR2032 gombelemek működésére nem vállal garanciát az AirTag követőkütyüjében, mivel állítása szerint a bevonatuk miatt nem mindegyik esetében megfelelő az elem pólusai és kütyü kontaktpontjai közti elektromos kapcsolat.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.