Online nyílt napot tartanak az ELTE informatikai karán

A rendezvényen – amelyen több cég is képviselteti magát – a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: MTI2021. 01. 26. 14:05
null
Online nyílt napot tartanak csütörtökön az ELTE informatikai karán Fotó: Jászai Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online nyílt napot tartanak csütörtökön az ELTE informatikai karán.

A felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, a nemzetközi ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt.

A felsőoktatási intézmény MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint idén minden eddiginél több program lesz elérhető az online rendezvényen: szó lesz többek között a kvantumszámítógépekről, az önvezető autókról, a háromdimenziós rekonstrukciós képekről, a startup építésről, megtudhatják a diákok mire jó a titkosítás, de bepillantás nyerhetnek a szoftveróriások világába, valamint lehetőségük nyílik egy menekülős játék programozására is. A kiemelt eseményen a kar ipari partnerei szintén képviseltetik magukat.

Online nyílt napot tartanak csütörtökön az ELTE informatikai karán
Fotó: MTI

A nyílt nap időpontja csütörtök délután 15:00-18:00 óra, a rendezvényen – amelyen több cég is képviselteti magát – a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának közel háromezer hallgatója van, az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2020-ban 395 pont volt.

Az elsőévesek beilleszkedését az egyetemi életbe oktatók, felsőbb éves hallgatók és doktoranduszok segítik mentori rendszerben. A Diáktámogató Központ pszichológusai a tantárgyfelvételi és vizsgabeosztási tanácsadás mellett többek között tanulásmódszertani tréningeket, életvezetési tanácsadásokat szervez részükre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.