Soha nem látott tévé dizájnnal rukkolt elő a Samsung

A teljesen egyedi formavilág ötlete olyan helyről jött, ahonnan az átlag ember nem is gondolná.

Forrás: origo.hu2020. 08. 07. 14:45
null

A teljesen egyedi formavilág ötlete olyan helyről jött, ahonnan az átlag ember nem is gondolná.

Az elmúlt egy-másfél évtized során a nagy tévégyártók óriási erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy egyedi dizájnnal bíró modellekkel álljanak elő.

Ennek köszönhetően született néhány tényleg meglehetősen szokatlan külsővel bíró darab, de olyan messzire szinte senki sem jutott, mint a Samsung.

A vállalat ugyanis a Serif TV személyében egy olyan tévét tett le az asztalra, amelynek tényleg nincs párja.

A Serif TV megalkotása során Ronan és Erwan Bouroullec dizájnerek azt tűzték ki célul, hogy egy olyan tévét teremtsenek, amely eltér mindattól, amit korábban láthattunk, de mindez nem megy a funkcionalitás rovására.

Nem kell majd állvánnyal bajlódnunk, ha nem akarunk.
Fotó: Origo

Sokat gondolkodtak és kísérleteztek különféle organikus és mesterséges formákkal. Amikor az inspirációt keresték találtak rá a Serif nevű betűkészletre, és annak is „I” betűjére.

Ez az alul és felül is kiszélesedő forma volt az amit kerestek és ez a karakter volt az, amely alapvetően befolyásolta a formavilágot, így végül maga a termék is erről kapta a nevét. Tehát nem az amerikai városok rendfenntartó hatósága, és nem is a híres egyiptomi színész, Omar Sharif áll a névadás hátterében.

Az általuk megtervezett tv speciális készülékházat kapott, amelynek alsó és felső része az említett betűhöz hasonlóan kiszélesedik.

Ennek köszönhetően nincs szüksége hagyományos értelemben vett talpra, hiszen „megáll a saját lábán”. Tehát rá lehet tenni egy polcra, asztalra, szekrényre, nem kell félni attól, hogy elborul.

Ez a készülék bármilyen lakáskörnyezetben a szoba díszévé válhat.
Fotó: Origo

Ennek köszönhetően olyan helyekre is elhelyezhető a készülék, amire korábban még nem volt példa, és szervesen beilleszthető szinte bármilyen stílusú enteriőrbe.

Pláne, hogy a megszokottnál lényegesen szélesebb felső része akár mini polcocskaként is funkcionálhat, amire rá lehet tenni apróbb dolgokat. Persze, akinek arra van szüksége vásárolhat hozzá egy állványt, és így akár arra is felpakolhatja.

A Serif TV nem másol semmilyen más modellt és őt sem másolják, így létezése a jelenlegi hatalmas televíziós univerzumban totálisan unikális.

Az egyedülálló dizájn jól néz ki, harmonikus, ízléses, visszafogott, és a készülék elhelyezését is segíti a belső térben. Oldalról pedig teljesen úgy néz ki, mint a már említett Serif fontkészlet „I” betűje.

Le sem tagadható a hasonlóság.
Fotó: Origo

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.