Sorsolni kellett a vevőket, annyian akarták ezt a mobilt

Kapkodnak az emberek a 3300 dolláros Samsung Galaxy Z Fold 2 Thom Browne kiadású mobilért, már a vevőket is lottón kellett sorsolni.

Forrás: origo.hu2020. 09. 13. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összehajtható mobilok extrém mértékben drágák, ráadásul sérülékenyek is, így a szakértők általánosságban azt javasolják a fogyasztóknak, hogy ne vásároljanak még ilyesmit.

Azt hihetnénk, hogy a sokszor hangoztatott gazdasági nehézségek mellett nincs is kereslet a méregdrága összehajtható mobilokra.

Kiderült azonban, hogy a Samsung Galaxy Z Fold 2 speciális luxuskiadásáért, a Thom Browne verzióért csak úgy kapkodnak az emberek.

Igaz, hogy a csomag vételára 3300 dollárnak, vagyis körülbelül 1 millió forintnak felel meg, de csak Dél-Koreában 230 000 ember regisztrált a készülékre, amihez különkiadásban jár a Galaxy Buds Live és a Galaxy Watch 3 is.

A gondot az jelenti, hogy a Samsung összesen 5000 ilyen modellcsomagot gyárt, és ebből csak 1000-et szánt a hazai piacára.

A hírek szerint Thaiföldön egyetlen nap alatt elvitték az oda szánt készletet, Kínában pedig 4 perc alatt elkapkodták a Samsung Galaxy Z Fold 2 Thom Browne kiadást. A vevőket muszáj volt lottórendszerben kisorsolni.

A Samsung ezt a kiadást a márka imázsának emelése miatt dobta piacra, és a vásárlók lelkesedése azt mutatja, hogy sok országban a Samsung már ugyanolyan prémium mobilgyártónak számít, mint az Apple.

A Samsung marketingstratégiája mögött álló Kim Hong-min szerint a hardver és a divat kombinációjáért többet és többen hajlandóak fizetni, mint amennyibe az alkatrészek összesen kerülnek.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.