Újabb cég szállhat be a kettéhajtható telefonok piacára

Állítólag túlélték a tartóssági tesztet az Apple prototípusai – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 04. 17:49
null
Berlin, 2019. szeptember 5. Bemutatják az új Samsung Galax Fold összehajtható okostelefont a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai vásárának, a berlini IFA-nak a sajtónapján, 2019. szeptember 5-én. Az 59. alkalommal megrendezett IFA szeptember 6.és 11. között várja a látogatókat. MTI/EPA/Omer Messinger Fotó: Omer Messinger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmas hírrel szolgáltak az Apple okostelefonjait preferálók számára a kínai Economic Daily News forrásai, állításuk szerint túlélték a tartóssági tesztet az első kettéhajtható iPhone-ok prototípusai. Ez egyelőre csupán annyit jelent, hogy a készülékekhez kitalált mechanika és kijelző megfeleltek az Apple elvárásainak, így amennyiben az illetékesei komolyan gondolják a kettéhajtható paneles mobilok készítését, akkor a mostani mérföldkő után zöld utat adhatnak azok tényleges fejlesztésére.

A Samsung Galax Fold összehajtható okostelefon
Fotó: MTI/EPA/Omer Messinger

Ennek megfelelően idén semmiképp sem érdemes kettéhajtható iPhone-ok bejelentésére számítani, 2021-es évjáratú modellek szinte garantáltan az elmúlt 14 évben megszokott formatervet használják majd. Részben ezért is lennének különösen érdekesek a kettéhajtható iPhone-ok, az Apple már másfél évtizede kísérletezni sem próbált semmilyen új formatervvel a mobilpiacon.

Természetesen a kettéhajtható kijelzős mobilok esetleges bevezetése biztosan nem jelentené a megszokott kinézetű iPhone-ok halálát, így a Samsung, a Huawei és a Motorola által már használt formaterveket nem kedvelőknek nem kell aggódniuk a fejlemény miatt.

A Samsung koncepciója:

 

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Környezetvédelmi okokból nem adnak töltőt az új Iphone-hoz

Az Apple az iPhone 11, SE (2020) és XR modellek dobozaiból is kiveszi a töltőt és a fülhallgatót. Magyarországon extrém drágák az új Apple iPhone 12 mobilok, és a kritikusoknak olaj volt a tűzre, hogy a konfigurációtól függően átlag 400-600 ezer forintos készülékekhez környezetvédelmi okokra hivatkozva az Apple már töltőt és EarPods fülhallgatót sem ad.

Egyesek szerint a dolog azért sántít, mert a többségnek nincs otthon tucatjával gyorstöltője, ezért kénytelen lesz külön venni egyet, ami az Apple-nek plusz árbevétel, de a töltőnek persze megint van csomagolása.

Ráadásul az iPhone 12 készülékekhez egy USB-C – Ligtning kábel jár, ez pedig csak az iPhone 11 Pro mobilok töltőjével kompatibilis. Az EarPods fülhallgatók elhagyása pedig a drágább, vezeték nélküli AirPodsok felé tereli a vásárlókat.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.