Világelső dinamikus zajszűrő a vezeték nélküli fülhallgatóban

Android mellett iOS és Windows készülékekkel is kompatibilis: a felhasználók könnyedén válthatnak az eszközök között anélkül, hogy egyetlen márkához lennének kötve.

Forrás: MW2020. 10. 21. 21:50
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új füles háromfokozatú, intelligens zajszűréssel, négy mikrofonnal, akár hét órás üzemidővel és gesztusvezérléssel. A Huawei elsőként mutatott be a világon olyan vezeték nélküli fülhallgatót, amely három fokozatban, a környezethez igazodva képes az intelligens zajszűrésre. Felismeri, ha beszélgetünk, vagy átkelünk a zebrán és kikapcsolja a zajszűrést.

A gyártó nagy hangsúlyt helyezett a készülék kialakítására: a tökéletes fülbe illeszkedéshez a Huawei Audio Lab világszerte ezernél több felhasználó hallójáratának adatait elemezte. A készülék fülbe helyezését egy applikációval tökéletesíthetjük.

A teszteken remekül szereplő kütyü három különböző méretű szilikon fülpárnával rendelkezik, mely minden méretű fülbe illeszkedik. Ehhez a Huawei Audio Lab világszerte több mint 1000 felhasználó hallójáratát vizsgálta és elemezte. A tökéletes illeszkedést a készülék illesztés felismerési funkciójával érhetjük el, mely a Huawei AI Life alkalmazásban érhető el.

A FreeBuds Pro különleges, négyzet alakú szára elegáns és stílusos, ugyanakkor minimalizálja a külső zajokat. A fülhallgató szárában található mikrofonokat úgy helyezték el, hogy minimálisra csökkentsék a zavaró külső környezeti hangokat. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók gyaloglás, futás vagy kerékpározás közben minimálisra csökkenthetik a szélzajt.

A készülék szárának segítségével könnyedén bekapcsolható az aktív zajcsökkentés, állítható a hangerő, lehet fogadni hívásokat, lejátszást indítani vagy átugorni dalokat. Ehhez elég elhúzni, vagy megcsippenteni a fülhallgató szárát, így a beépített gesztusoknak köszönhetően pontosan észleli a felhasználók mozdulatait, miközben kizárja a véletlen mozdulatokból eredő téves érintéseket.

A FreeBuds Pro fejlesztése során a Huawei hangmérnökei egyedi, dinamikus felfüggesztést építettek a hangszóró és a membrán közé. A professzionális hangszórókban alkalmazott technológiának köszönhetően a készülék kiemelkedő hangzást nyújt recsegés és torzítás nélkül. A Dynamic EQ Adjustment technológiával a fülbe helyezett mikrofon adatait felhasználva automatikusan optimalizálja a hangot a felhasználó fültípusához.

A FreeBuds Pro a világ első valóban vezeték nélküli sztereó fülhallgatója (TWS), amely intelligens, dinamikus zajcsökkentéssel rendelkezik, akár 40 dB mértékben. Kialakításának köszönhetően teljesen kizárhatók a zavaró külső hangok. A fülhallgató belsejében és külsején elhelyezett dupla mikrofonok a külső zaj erejéhez alkalmazkodva automatikusan válthatnak a három zajcsökkentési mód – Ultra, Cozy és General – között, a legjobb hangminőség érdekében.

Az aktív zajcsökkentéssel az akkumulátor akár 4,5 óra folyamatos működést biztosít, míg kikapcsolt zajcsökkentéssel 7 órán át bírja egy feltöltéssel. A zajcsökkentés be- vagy kikapcsolásához elegendő a fülhallgató szárát megnyomni.

A világ első intelligens, kétantennás Bluetooth headsetjében mindegyik fülhallgató két-két Bluetooth-antennával van felszerelve, melyek 360°-os jellefedettséget kínálnak a stabilabb kapcsolat érdekében.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.