Világújdonság: fülhöz igazodó zajszűrős fülhallgató

A Huawei FreeBuds 4 az első nyitott kialakítású fülhallgató dupla mikrofonos zajszűrési technológiával – írja a Bama.hu.

Forrás: bama.hu - mediaworks2021. 08. 02. 9:30
null
15 perces töltéssel 2,5 órányi zenelejátszásra elegendő az üzemidő Forrás: Huawei
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Huawei Technologies a világon elsőként mutatott be olyan vezeték nélküli, nyitott kialakítású fülhallgatót, mely a felhasználó füléhez igazodva csökkenti a környezeti zajokat.

A FreeBuds 4-ben továbbfejlesztették az aktív zajszűrési technológiát, a készülék az új Adaptive Ear Matching, azaz fülhöz igazodó funkcióval kimagasló hangminőséget kínál. A légiesen könnyű fülhallgatók súlya egyenként csupán 4,1 gramm, a töltőtok pedig 15 perces töltéssel 2,5 órás zenelejátszást biztosít.

Hogyan működik az AEM?

Az Adaptive Ear Matching technológia

a fül alakjának és a fülben elfoglalt pozíciójának automatikus észlelésével intelligens módon meghatározza az optimális zajcsökkentési beállításokat,

így a felhasználók bármilyen körülmény között élvezhetik az állandó és magas minőségű hangzást. A FreeBuds 4 az első nyitott kialakítású fülhallgató, mely kétmikrofonos zajcsökkentő technológiát alkalmaz, így még pontosabban szűri ki a környezeti zajokat.

15 perces töltéssel 2,5 órányi zenelejátszásra elegendő az üzemidő
Forrás: Huawei

A Freebuds 4 kialakítását 13 helyen módosították elődjéhez képest, ezért nemcsak jobban illeszkedik a fülbe, de jobban is szól. A kimagasló hangzásért a 4 darab, folyadékkristályos polimer kompozit membrán felel, amely akár 40 kHz-en rezeg, így a magas hangok gazdagabban, teljesebben szólalnak meg. A mérnökök a 14,3 mm-es dinamikus meghajtók mellett 15%-kal nagyobb basszuscsövet építettek a készülékbe, így teltebbek a mély hangok és jobban dübörög a basszus.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.