A fogínybetegségek majdnem mindenkit érintenek Magyarországon

A problémák jelentős része tünetszegény egészen addig, amíg nem nagy a baj, ezért fontos félévenként elmenni fogászati kontrollra.

Forrás: MW2020. 09. 07. 11:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz emberből kilencnek vannak fogínyproblémái Magyarországon – árulta el dr. Radánovics-Nagy Dániel fogorvos, fogászati szakoktató a Duna Televízió Család-barát című műsorában.

A féléves fogászati kontrollok fontosságára hívta fel a figyelmet dr. Radánovics-Nagy Dániel, hiszen a fogínyproblémák jelentős része tünetszegény egészen addig, amíg nem nagy a baj. A fogínyvérzés az egyik olyan jel, amelyet nem lehet félvállról venni.

„A legfontosabb dolog a rendszeres szájápolás, és az erre fordított idő, ezzel a fogínybetegségek java része megelőzhető” – hangsúlyozta a szakoktató.

A fogkő kialakulása is kulcsfontosságú az ínybetegségek kapcsán. A hatékony fogmosás segíthet a kialakulás megelőzésében, de például a dohányzás súlyos hajlamosító tényező.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.