Próbáljak ki a következő recepteket!
Zeller-, alma- és diósaláta
Ez a saláta egy frissítő étel, amelyet önmagában vagy köretként is fogyaszthatunk. Adhatunk hozzá grillezett csirkét, meggyet, datolyát, gránátalmát vagy körtét is.
Hozzávalók:
8 szár zeller
1 nagy alma
½ bögre dió
½ bögre extra szűz olívaolaj
1 teáskanál Dijon-mustár
1 citrom leve
½ medvehagyma, aprítva
só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Vágjuk le a zeller leveleit, tegyük félre.
Vékonyan szeleteljük fel a szárakat, majd tegyük egy órára hideg vízbe, hogy megpuhuljon.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, oszlassuk el a diót egy tepsin és pirítsuk 8-10 percig.
Szeleteljük fel az almákat, magozzuk ki, és vágjuk 12 szeletre.
Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, a mustárt, a citromlét, a medvehagymát, sózzuk és borsozzuk.
Szűrjük le és szárítsuk meg a zellerdarabokat, forgassuk össze az almával és a dióval, tálaljuk az öntettel.
Zeller és alma reggeli turmix
Hozzávalók:
4 zellerszár, kis darabokra vágva
1 banán, felvágva
1 bögre narancslé
½ bögre apróra vágott uborka
1 hüvelykujjnyi nagyságú gyömbér
Elkészítés:
Tegyük az alapanyagokat egy turmixgépbe és jól dolgozzuk össze.