Lássuk, az öt érv közül melyik a leghatásosabb!
1. Tovább marad fiatal a bőrünk
A cukor lassíthatja a kollagéntermelést, így a cukorbevitel korlátozásával, cukormentes táplálkozással késleltethető az első ráncok megjelenése és a bőr öregedésének egyéb látható jelei – írja a Diétaésfitnesz.hu.
2. Eltűnnek a hasi zsírpárnák
Nincs több finomított cukor, nincs magas vércukorszint és nem termel a szervezet extra inzulint. Így nem halmozódik fel a hason a zsír és jelentősen csökken a szív- és bizonyos daganatos betegségek kialakulásának a kockázata.
3. Energikusabb mindennapok
Ha csökkentjük a cukorbevitelt, a vércukorszintünk kiegyensúlyozottabb lesz, megszűnik az ingadozással járó energiaszint-hullámzás. A cukormentes vagy egészen minimális cukrot tartalmazó étrendnek köszönhetően kiegyensúlyozottabbak és energikusabbak maradunk, lendületesebbé válhatunk!
4. Hatékonyabb fogyás
Nem lehet elégszer ismételni: a finomított szénhidrátok és cukros ételek kiiktatása, illetve az egészséges zsírok fogyasztása segíti a megfelelő inzulintermelést, így kevesebb zsír raktározódik el. A szervezet nem éhezik, az anyagcsere felgyorsul.
Azért, hogy hogyan hat a kevesebb cukorfogyasztás a szív- és érrendszerre, illetve a teljes cikkért látogasson el a Diéta és fitnesz oldalára!
Az ülőmunkát végzőknek különösen nem ajánlott a magas cukor- és szénhidráttartalmú étkezés. Számukra mutattunk korábbi cikkünkben néhány tanácsot az ülőmunka okozta betegségek megelőzésére, és íme néhány érv, hogy kiszabadulhassanak az irodai szék „rabságából”.