Töltse nyaralását a felújított magyar strandok egyikén!

Több mint 80 szabadvízi strand újulhat meg országszerte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandfejlesztési programjának negyedik ütemében.

Forrás: MTI2020. 11. 29. 12:26
null
Balatonnál is rengeteg fejlesztés várható a jövőben Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTÜ szombati közleménye szerint megújul többek között a zánkai, a balatonfenyvesi, a dunabogdányi, az abádszalóki és a tiszalöki strandok is. A program keretében eddig összesen közel 13 milliárd forint vissza nem térítendő hazai forrást biztosított a kormány a magyarországi szabadvízi strandok minőségi fejlesztésére. Az elnyert támogatásokat az MTÜ az év végégig folyósítja a kedvezményezetteknek – tették hozzá.

Az ügynökség 2017-ben indította el a strandfejlesztési programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon.

Az első ütemben, a 2018-as nyári szezonra több mint 30 balatoni település 55 fizetős strandja jutott 2 milliárd forintos fejlesztési támogatáshoz.

A program második ütemében 43 szabadstrand fejlesztésére kaptak vízparti települések összesen közel 4,4 milliárd forintot.

A strandfejlesztés harmadik ütemében, 2020-ban pedig 90 strand részesült 3 milliárd forintos támogatásban a Balatonnál, a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál

– sorolták.

Balatonnál is rengeteg fejlesztés várható a jövőben
Fotó: FLICKR

A nyáron meghirdetett negyedik ütemnek köszönhetően most több mint 80 strandon valósulhatnak meg fejlesztések, helyenként átlagosan 30 millió forintos támogatásból.

A program keretében eddig összesen közel 13 milliárd forint vissza nem térítendő hazai forrást biztosított a kormány a magyarországi szabadvízi strandok minőségi fejlesztésére – áll a közleményben.

A kiírás ebben az évben is az alapszolgáltatások minőségi színvonalának biztosítását célozta, kiemelt figyelmet szentelve a vizesblokkok rendbetételére, a családi mosdók és a baba-mama szobák kialakítására. Azokon a strandokon, ahol ezek már megfelelő minőségűek, a vízbejutás feltételeinek javítása (például stégek, lépcsők), az öltözőkabinok megújítása, egységes arculati elemek elhelyezése, a zöld felületek rendezése és bővítése, wifi, valamint árnyékolók, utcabútorok beszerzése valósulhat meg.

A sikeres pályázatok között számos olyan strand szerepel a negyedik ütemben, amelyek most először jutottak korábban nem látott fejlesztési lehetőséghez

– hívták fel a figyelmet.

Jelezték, hogy a koronavírus-járványban a kormány turizmust érintő támogatása eddig összességében megközelíti a 700 milliárd forintot, ami meghaladja a 2 milliárd eurót.

„Ekkora mértékű ágazati támogatás nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő”

– írták.

Országszerte újabb szabadvízi strandok újulnak meg a nyári szezonra

Több mint 80 szabadvízi strand újulhat meg országszerte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandfejlesztési programjának negyedik ütemében.

Az MTÜ szombati közleménye szerint megújul többek között a zánkai, a balatonfenyvesi, a dunabogdányi, az abádszalóki és a tiszalöki szabadstrand is.

A program keretében eddig összesen közel 13 milliárd forint vissza nem térítendő hazai forrást biztosított a kormány a magyarországi szabadvízi strandok minőségi fejlesztésére.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.