Ezeket a bőrápolási aranyszabályokat tartsa észben!

Sokan tudni vélik a ragyogó bőr titkát, de sajnos nem minden bőrápolási praktika működik mindenkinél.

Forrás: Diéta és Fitnesz2020. 12. 23. 10:40
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak viszont olyan bőrápolási tanácsok, amelyek valóban hasznosak és örök érvényűek – írja a diétaésfitnesz.hu.

Fotó: Pexels

1. A TÖBB NEM FELTÉTLENÜL JOBB

Ajándékba kapunk, vásárolunk, termékmintákat gyűjtünk, így aztán maszkok, testápolók, krémek, olajok és szérumok tömkelege várakozik a piperepolcon. Hihetetlenül nagy a kísértés minden nap, hogy legalább egyet-kettőt használjunk belőlük… De fontos bőrápolási szabály: csak óvatosan, mert a túl sok kozmetikai termék eltömítheti a pórusokat, ráadásul bizonyos összetevők nem igazán illenek össze!

2. TILOS NYOMKODNI!

A legjobb, ha meg sem érintjük az arcon a pattanásokat, hiszen a kezeden baktériumok hemzsegnek. Ha csak megérintjük a már duzzadt bőrt, olyan mikrobákat vihetünk a bőrre, amelyek késleltetik a gyógyulást – nem is beszélve arról, ha nekiállunk nyomkodni. A nyomkodás gátolja a természetes gyógyulási folyamatot, és maradandó hegesedés is lehet belőle.

3. A NYAKRA ÉS A DEKOLTÁZSRA IS FIGYELJÜNK!

Csak azért, mert ezek a területek nincsenek annyira szem előtt, még ugyanolyan védelemre van szükségük, mint az arcbőrnek. Valójában a bőrgyógyászok az arcot és nyak, valamint a dekoltázs bőrét egészében vizsgálják, hiszen ezeken a területeken egyformán gyakoriak a bőrkárosodások. Számos olyan termék létezik, melyet kifejezetten ezekre a területekre fejlesztettek ki, de nyugodtan használhatjuk az arcbőrön bevált hidratálókat, szérumokat.

4. ESTI ARCÁPOLÁSI RUTIN

Ez nem túl jó hír azoknak, akik szeretnék reggelre hagyni az arcápolás komolyabb részét. Lefekvés előtt kell a bőrt megtisztítani, hámlasztani, tonikkal kényeztetni, célzott szérumokkal bombázni és végül tápláló éjszakai krémmel bekenni. Ha valaki ezt rendszeresen végigcsinálja, reggel egyszerűen elég egy langyos vizes arcmosás és a hidratálókrém a smink alá. A bőr ugyanis az éjszakai pihenés alatt képes a leginkább regenerálódni, így az igazán értékes hatóanyagokat este kell a bőr mélyére juttatni.

5. A VÉKONY TEXTÚRÁTÓL A VASTAGABB FELÉ

Gondoljunk úgy a bőrünkre, mint egy szivacsra, amely fel akarja szívni azt a sok-sok jótékony hatóanyagot, amit be kívánunk juttatni a sejtek közé. Ezért fontos, hogy először a „legvékonyabb”, vízhez hasonló termékeket (például az esszenciákat vagy szérumokat) alkalmazzuk, majd ezután jöhetnek a nehezebb hidratálók és végül a tápláló olajok.

6. AZ ARCMASSZÁZS RAGYOGÁST AD

Ha érdekli, hogy az arcmasszázs hogyan hat jótékonyan az arcbőrünkre, és milyen módon a leghatásosabb, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Korábbi cikkünk is a bőrápolás alapszabályairól szól: Hóban, fagyban – Télen különösen fontos a bőrápolás. A csípős szél és a lakás meleg levegője miatt a bőr gyakran kiszárad. Így ápoljuk, hogy télen is puha maradjon a bűrünk!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.