Japán tejkenyér, ami után nem lesz hajlandó mást készíteni

A japán tejkenyér valószínűleg a legpuhább, legomlósabb és legfinomabb kenyér, amivel valaha találkozott. Tökéletes szendvicsnek, pirítósnak, de akár a délutáni tea vagy forró csokoládé mellé is egy kis lekvárral. Ezt a receptet egyszerűen ki kell próbálni – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 16. 11:01
A légies, rugalmas japán tejkenyér Forrás: YouTube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán kenyér elkészítésének módja kissé szokatlannak tűnhet, ugyanakkor ez a módszer és az összetevők kombinációja az, ami olyan könnyűvé és puhává teszi ezt a kenyeret.

A tej fontos része a folyamatnak, nemcsak a kenyér ízéhez, hanem az állagához is hozzájárul.

A légies, rugalmas japán tejkenyér
Fotó: YouTube

Mielőtt azonban hozzáfogunk a kenyérhez, megtanulunk tangzhongot készíteni. A tangzhong fontos része ennek a receptnek.

Izgalmas lesz!

Japán tejkenyér

A tangzhong hozzávalói:

  • 25 g liszt
  • 6 evőkanál víz
  • Hozzávalók a kenyérhez:

  • 300 g kenyérliszt
  • 2 teáskanál gyors élesztő
  • 120 ml langyos tej
  • 30 g sózatlan vaj
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás + 1 megkenni a tetejét
  • Elkészítés:

  • Tegyük a lisztet és a vizet egy serpenyőbe a tangzhong elkészítéséhez.
  • Keverjük csomómentesre, csak utána kezdjük el melegíteni.
  • A lisztpépet alacsony lángon, óvatosan melegítsük, amíg keverés közben besűrűsödik.
  • Tegyük félre, majd hagyjuk kihűlni.
  • A kenyér összetevőit, a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a tojást, az olvasztott vajat és a tejet tegyük egy tálba.
  • Adjuk hozzá a tangzhongot, majd óvatosan dolgozzuk és gyúrjuk össze.
  • Adjunk még hozzá egy kis lisztet, ha szükséges.
  • Tegyük egy olajjal kikent tálba, majd hagyjuk egy órát pihenni.
  • Amint letelt az idő, vágjuk három részre a tésztát.
  • Egyesével kezdjük el kinyújtani, majd vízszintesen hajtsuk be a bal oldalát, rá a jobb oldalát, aztán függőlegesen tekerjük fel.
  • Tegyünk így a maradék két tésztával is, így kapunk buktaszerű formákat.
  • Tegyük őket egymás mellé egy kenyérformába (22x12 centiméter legalább), kenjük meg tojással, majd süssük 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig.
  • Az eredeti cikket ITT érheti el.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.