Hogyan harcoljunk a migrénes rohamok ellen?

Érdemes kipróbálni néhány természetes praktikát is, nem csak a tünetek kezelésére, de megelőzésére is.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2021. 01. 24. 15:14
null
A migrénes roham szinte állandó velejárója az időjárási frontoknak az arra érzékenyeknél Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akinek volt már valaha migrénes rohama, tudja, milyen fájdalmas lehet egy ilyen időszak. Nem csak magáról a fejfájásról van szó. A migrénes rohamot kísérheti hányinger, hányás, szédülés, étvágytalanság és teljes fizikai legyengülés. Lehet küzdeni ellene erős fájdalomcsillapító gyógyszerekkel, de érdemes lenne kipróbálni néhány természetes praktikát is, nem csak a tünetek kezelésére, de megelőzésére is – írja a Diéta és Fitnesz.

AKUPUNKTÚRA

Az akupunktúra évezredes keleti gyógymód, amelyet számos betegség kezelésére alkalmaznak. Egyebek között a migrénes fejfájás megelőzésére is alkalmazzák, hiszen az apró tűk segítenek abban, hogy az energia újra szabadon, akadály nélkül áramolhasson a testben, megakadályozva ezzel a migrén kialakulását. Érdemes akkor belevágni, amikor éppen nincsenek tünetek, így a kezelés hatására a rohamok elkerülhetők lehetnek.

ZÖLD TEA

A zöld tea nem csak természetes antioxidáns és immunerősítő, de jól alkalmazható a fejfájás enyhítésére is. A zöld teában található koffein ugyanis tágítja az agyi ereket, javítja a vérkeringést, így csökkenti a már kialakult fejfájás tüneteit, erősségét is. Ízesítheti citrommal vagy mentával, de kerülje a cukrot, mert az csökkenti a tea pozitív tulajdonságainak hatásfokát.

Tipp: Migrén esetén készítsünk hideg-meleg vizes lábfürdőt. Először a meleg, majd a hideg vízbe áztassuk a lábunkat, és ezt ismételgessük. A hideg-meleg váltakozása szintén tágítja az ereket, nem csak az agyban, de az egész testben, így enyhítheti a fájdalmakat.

MAGNÉZIUM

Tény, hogy a magnéziumhiányban szenvedők gyakrabban küszködnek migrénes fejfájással, mint azok, akiknek rendben van a magnéziumszintjük. A rendszeres és elegendő magnéziumbevitel segít csökkenteni a migrénes rohamok jelentkezését, hiszen stabilizálja a sejtmembránokat, nyugtatja az idegrendszert, oldja az idegek és az izmok feszültségét. Szedhet naponta magnéziumos étrend-kiegészítőt, de érdemes sötétzöld zöldségeket, dió- és magféleségeket fogyasztani, hogy természetes úton is hozzájussunk ehhez a létfontosságú ásványi anyaghoz.

A migrénes roham szinte állandó velejárója az időjárási frontoknak az arra érzékenyeknél
Fotó: pexels

BARNA RIZS

Bármilyen hihetetlen, a barna rizs csökkenti a fejfájást. A barna rizs a legjobb vértisztító és salaktalanító hatású élelmiszer. Azáltal, hogy megtisztítja a vért, a májat a káros méreganyagoktól, valamint letisztítja a bélfalakat, rengeteg méregtől szabadítja meg a szervezetet. Méghozzá olyan méreganyagoktól, amelyek rendszeres migrénes rohamokat idézhetnek elő. Érdemes hetente többször barna rizst fogyasztani, de jó praktika az is, ha hetente egyszer rizsnapot tartunk a szervezet teljes tisztaságáért.

Q10

Azt már régóta tudjuk, hogy a Q10 enzimnek fontos szerepe van az energiatermelésben, zsírégetésben, bőrfeszesítésben, de most azt is fel kell ismernünk, hogy még a migrénes fejfájás is megelőzhető rendszeres szedésével. Akinek a szervezetében a koenzimtartalom a megfelelő szinten van, annál akár 30 százalékkal is csökkenhet a migrénes fejfájás kialakulásának az esélye. Sőt a koenzim még a rohamok hosszát is képes megrövidíteni.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.