A Fekete Párduc rendezője Wakandában játszódó sorozatot készít

Coogler jelenleg a Fekete Párduc folytatásán dolgozik, amelyet 2022 júliusától láthatnak a nézők.

Forrás: MTI2021. 02. 02. 11:35
null
A képzeletbeli afrikai királyságban, Wakandában játszódó tévésorozatot fejleszt Ryan Coogler Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képzeletbeli afrikai királyságban, Wakandában játszódó tévésorozatot fejleszt Ryan Coogler, a Fekete Párduc rendezője – jelentette be hétfőn a Walt Disney filmstúdió.

A filmvállalat Disney+ streamingszolgáltatása számára készülő új széria keretét az az ötéves szerződés adja, amelyet Coogler Proximity Media produkciós cége kötött a hollywoodi stúdióval.

A sorozat bemutatásának időpontját még nem tűzték ki. Coogler jelenleg a Fekete Párduc folytatásán dolgozik, amelyet 2022 júliusától láthatnak a nézők.

A képzeletbeli afrikai királyságban, Wakandában játszódó tévésorozatot fejleszt Ryan Coogler
Fotó: Flickr

A 2018-ban bemutatott Fekete Párduc a Marvel Stúdió első, túlnyomórészt fekete szereposztással és fekete rendezővel forgatott filmje volt. A produkcióra világszerte 1,3 milliárd dollárért (383 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, és a legjobb film Oscar-díjára is jelölték.

A film főszerepét, Wakanda királyát a néhai Chadwick Boseman alakította. A Marvel Stúdió elnöke, Kevin Feige 2020 augusztusában, Boseman halála után bejelentette, hogy nem helyettesítik Bosemant más színésszel.

Bob Iger, a Disney elnöke Ryan Cooglert „kivételes mesemondónak”, generációja egyik legkiemelkedőbb rendezőjének nevezte. „A Fekete Párduccal Ryan olyan történetet keltett életre, amelynek forradalmi és legendás szereplői vannak” – fűzte hozzá.

A Netflixszel és más streamingszolgáltatókkal versengő Disney decemberben közölte, hogy 10-10 tévésorozat elkészítését tervezi a Marvel- és a Star Wars-univerzumból.

Winston Churchill egy festményét bocsátja árverésre Angelina Jolie

Winston Churchill egykori brit miniszterelnök egy 1943-as festményét árverezik el jövő hónapban Londonban, Angelina Jolie amerikai színésznő családi gyűjteményéből.

A március 1-jei aukciót bonyolító Christie’s hétfői közlése szerint a Tower of the Koutoubia Mosque (A Koutoubia mecset tornya) című alkotás várhatóan 1,5 millió és 2,5 millió font (604 millió-1 milliárd forint) közötti áron fog gazdát cserélni.

A 12. századi, marrákesi mecsetet a naplemente fényeiben megörökítő mű az egyetlen festmény, amelyet Churchill befejezett a második világháború alatt.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.