
Szerb orvosok szerint a NATO légicsapásai miatt nőtt a rákos megbetegedések száma
A szakemberek szerint a tendencia megfigyelhető Magyarországon és Horvátországban is.
Az ételkészítés alapszabálya, hogy csak friss fokhagyma legyen használva. A piacon mindig keressük a világos, sértetlen, kemény fejeket, amelyen a gerezdek szorosan illeszkednek egymáshoz. Ha kézbe vesszük, akkor érezzük,
hogy szilárd és száraz, amilyennek lennie kell.
Azokat a fejeket, amelyeken már megjelent a zöld hajtás, ne vegyük meg! Ezeket a fokhagymákat nem megfelelően tárolták, ezért elkezdtek kicsírázni.
A fokhagymát, száraz, sötét helyen kell tárolni, amit jól átjár a szobahőmérsékletű levegő. A folyamatos levegőáramlás segít megakadályozni, hogy a fokhagyma elromoljon vagy kicsírázzon. Tarthatjuk papír- agy hálós tasakban is száraz helyen. Ám arról se feledkezzünk meg, hogy ha megbontjuk a fejeket, hamarabb tönkre mennek. A hűtés és fagyasztás pedig tönkreteszi a fokhagyma állagát és ízét.
Ha rengeteg fokhagymát kell meghámoznunk, például ha egész csirkét sütünk, akkor érdemes konyhai trükköket alkalmazni, hogy csökkentsük az előkészítési időt.
tegyük a szétszedett gerezdeket két keverőtál közé vagy egy befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze.
Így gyorsabban megszabadulnak a héjuktól.
Amikor a fokhagymát összetörik vagy apróra vágják, felszabadul az allicin nevű vegyület, amely az ízéért és az illatáért felel. Minél tovább aprítjuk, annál több vegyület szabadul fel. Tehát ha csak egy minimális fokhagymás ízt szeretnénk adni az ételünknek, vágjuk picit nagyobb darabokra a gerezdeket, így nem lesz olyan hivalkodó aromája.
Ha először a fokhagymát kezdjük el megpirítani olajon, könnyen odaégethetjük. Érdemes inkább a főzési folyamat során
később hozzáadni az ételhez:
akkor amikor már a többi alapanyag esetleg jól megpirult, és már csak az utolsó simítások hiányoznak. Így a fokhagyma íze kiegészíti az ételt, és nem lesz keserű, mert nem ég oda.
Bár több módja is van a fokhagyma helyettesítésének, érdemes a friss fokhagymafejeknél maradni. Egyrészt pontosan tudjuk, mi kerül az ételbe, másrészt a friss fokhagyma ízét semmivel sem lehet maradéktalanul helyettesíteni.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
A szakemberek szerint a tendencia megfigyelhető Magyarországon és Horvátországban is.
A férfi holttestét a Gyetva községhez tartozó erdős területen találták meg.
A cseresznyevirágzás – a sakura – a Japán kultúra része.
Sokaknak okoz gondot az új időszámításra való átállás.
Amikor a fiúk vödörrel jártak locsolkodni – fotókon a régi idők húsvétjai
Olimpiai bajnokunk mért hatalmas ütést Magyar Péterre
Döntöttek a nézők: Ők A Nagy Duett visszatérő párosa!
A Hunyadi nemcsak azért bitang, mert USA-szintű látvány, és mert erősíti a hitem a fiam, a hazám és a kultúrám védelmében
Most jött a hír, életveszélyes állapotban került kórházba a Real Madrid legendája
Vámháború: Amerika után Kínának újabb ellenfele támadt – megérkezett az első pofon
Cseh Katalin gusztustalanul beletörölte a lábát a húsvétba
„Kib*szott f*szság” – őrjöngve beszélt Hamiltonról a Ferrari csapatfőnöke
Létezik, hogy a Liverpool megalázza az egyik legszimpatikusabb játékosát?
A Liverpool magyar „csodagyereke” gólt lőtt az angol válogatottban – lemarad az MLSZ?
Hatalmas fordulat állt be a Liverpool focistájának jövőjében
Az idei húsvét liberális tanulságai
A szakemberek szerint a tendencia megfigyelhető Magyarországon és Horvátországban is.
A férfi holttestét a Gyetva községhez tartozó erdős területen találták meg.
A cseresznyevirágzás – a sakura – a Japán kultúra része.
Sokaknak okoz gondot az új időszámításra való átállás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.