
Szerb orvosok szerint a NATO légicsapásai miatt nőtt a rákos megbetegedések száma
A szakemberek szerint a tendencia megfigyelhető Magyarországon és Horvátországban is.
Az ételkészítés alapszabálya, hogy csak friss fokhagyma legyen használva. A piacon mindig keressük a világos, sértetlen, kemény fejeket, amelyen a gerezdek szorosan illeszkednek egymáshoz. Ha kézbe vesszük, akkor érezzük,
hogy szilárd és száraz, amilyennek lennie kell.
Azokat a fejeket, amelyeken már megjelent a zöld hajtás, ne vegyük meg! Ezeket a fokhagymákat nem megfelelően tárolták, ezért elkezdtek kicsírázni.
A fokhagymát, száraz, sötét helyen kell tárolni, amit jól átjár a szobahőmérsékletű levegő. A folyamatos levegőáramlás segít megakadályozni, hogy a fokhagyma elromoljon vagy kicsírázzon. Tarthatjuk papír- agy hálós tasakban is száraz helyen. Ám arról se feledkezzünk meg, hogy ha megbontjuk a fejeket, hamarabb tönkre mennek. A hűtés és fagyasztás pedig tönkreteszi a fokhagyma állagát és ízét.
Ha rengeteg fokhagymát kell meghámoznunk, például ha egész csirkét sütünk, akkor érdemes konyhai trükköket alkalmazni, hogy csökkentsük az előkészítési időt.
tegyük a szétszedett gerezdeket két keverőtál közé vagy egy befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze.
Így gyorsabban megszabadulnak a héjuktól.
Amikor a fokhagymát összetörik vagy apróra vágják, felszabadul az allicin nevű vegyület, amely az ízéért és az illatáért felel. Minél tovább aprítjuk, annál több vegyület szabadul fel. Tehát ha csak egy minimális fokhagymás ízt szeretnénk adni az ételünknek, vágjuk picit nagyobb darabokra a gerezdeket, így nem lesz olyan hivalkodó aromája.
Ha először a fokhagymát kezdjük el megpirítani olajon, könnyen odaégethetjük. Érdemes inkább a főzési folyamat során
később hozzáadni az ételhez:
akkor amikor már a többi alapanyag esetleg jól megpirult, és már csak az utolsó simítások hiányoznak. Így a fokhagyma íze kiegészíti az ételt, és nem lesz keserű, mert nem ég oda.
Bár több módja is van a fokhagyma helyettesítésének, érdemes a friss fokhagymafejeknél maradni. Egyrészt pontosan tudjuk, mi kerül az ételbe, másrészt a friss fokhagyma ízét semmivel sem lehet maradéktalanul helyettesíteni.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
A szakemberek szerint a tendencia megfigyelhető Magyarországon és Horvátországban is.
A férfi holttestét a Gyetva községhez tartozó erdős területen találták meg.
A cseresznyevirágzás – a sakura – a Japán kultúra része.
Nem bírnak leállni: megérkezett az újabb Kollár Kinga-botrány
Gyurcsányra rájár a rúd: újabb csapás érte az egykori pártvezért
Motorbalesetet szenvedett és kómába került a Kincsvadászok szereplője
Az utolsó utáni pillanatban jött a hidegzuhany a magyar válogatott számára
Újabb MLSZ-pofon a Fradinak, ezt nehéz lesz megemészteni
Lakáspiac: a kormány most egy csapásra mindent megváltoztathat – jöhet az ingatlanárak csökkenése
Az ukrajnai háborút a Nyugat provokálta ki
Így távolíthatod el egyszerűen a paradicsom héját: a forró vizes módszer a múlté!
Itt az újabb Kollár Kinga-botrány
Ennyi ideje maradt Putyinnak
Ibrakadabra: a riválissal sorra nyerte a bajnoki címeket, visszahívta edzőjét a 7-szeres BL-győztes
Lisztes Krisztián megszólalt: Nem kell túlmagyarázni ezt
A szakemberek szerint a tendencia megfigyelhető Magyarországon és Horvátországban is.
A férfi holttestét a Gyetva községhez tartozó erdős területen találták meg.
A cseresznyevirágzás – a sakura – a Japán kultúra része.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.