Jegesmedveikrek születtek a Detroiti Állatkertben + videó

Több mint 15 éve ez az első alkalom, hogy jegesmedvekölykök születtek és nevelkednek az állatkertben.

Forrás: MTI2021. 02. 01. 14:41
null
A kép illusztráció Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jegesmedveikrek születtek a Detroiti Állatkertben: az intézmény közleménye szerint a még novemberben világra jött bocsok egyikét az anyjuk, a másikat emberek nevelik, mivel születésekor rossz egészségi állapotban volt.

Több mint 15 éve ez az első alkalom, hogy jegesmedvekölykök születtek és nevelkednek az állatkertben. A nyolcéves anyaállat, Suka 2018-ban és 2019-ben is szült, ám a bocsok nem maradtak életben.

Az egyelőre név nélküli ikrek apja a 16 éves Nuka.

Az állatkert munkatársai szerint jegesmedveikreket ritkán szoktak szétválasztani egymástól, így a mostani alkalom kivételes lehetőséget nyújt a kutatóknak annak tanulmányozására, hogy milyen különbségek figyelhetők meg az anyaállat és az emberek által nevelt bocs között.

A kép illusztráció
Fotó: Flickr

A kölykök egy infravörös kamerákkal felszerelt speciális odúban jöttek a világra. Két nappal a születésüket követően a gondozóknak feltűnt, hogy az egyik kölyök, egy nőstény, nem mozog annyit és erőtlennek tűnik. A bocs ezután speciális kezelést kapott és a testsúlya múlt héten már meghaladta az 5 kilogrammot.

Az állatkert szerint noha Suka gondos anya, egyelőre bizonytalan, hogy az elválasztott kölyök visszatérhet-e hozzá.

Az ikrek jelenleg el vannak különítve és a látogatók nem láthatják őket közvetlenül.

A koronavírus-járvány miatt az állatkert csupán előzetes foglalással látogatható.

Jelentősen nőtt egy mexikói vadrezervátum szaporulata

Ritka récés zsiráfnak, elefántoknak és számos veszélyeztetett fajnak születtek utódjai egy mexikói vadrezervátumban a koronavírus-járvány közepette.

A Puebla szövetségi államban lévő vadrezervátum zárva tart a látogatók előtt a pandémia miatt, ám az állatszaporulat soha nem tapasztalt mértékben nőtt.

Franck Camacho, a Mexikóvárostól mintegy 150 kilométerre fekvő Valsequillóban lévő Afrika Rezervátum igazgatója azonban nemcsak a látogatók hiányának, az állatok háborítatlanságának tulajdonítja a hirtelen megugrott születési számot. „Nálunk az állatok úgy élnek, mint élőhelyeiken, de betegségek és orvvadászok általi fenyegetettség nélkül” – magyarázza.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.