Különböző módokon választja ki utastársait az amerikai milliárdos

Jegyet váltott a SpaceX magán űripari vállalkozás egy űrrepülésére egy amerikai milliárdos, a saját maga mellé szóló további három jegyet pedig jótékony célra ajánlotta fel.

Forrás: MTI2021. 02. 02. 14:41
null
A kép illusztráció Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Földet megkerülő Inspiration4 misszió a SpaceX hétfői közlése szerint még idén elkezdődik. Ez lesz az első olyan űrutazás, ahol egyik résztvevő sem profi asztronauta. A Crew Dragon űrhajó fedélzetére helyet foglalt magának Jared Isaacman amerikai milliárdos, aki a Shift4 Payments nevű cégével teremtette meg vagyonát. A másik három helyre különböző módokon választja ki utastársait a milliárdos, az ezáltal összegyűjtött pénzt pedig a Tennessee államban lévő memphisi St. Jude gyerekkórház kapja.

A legénység űrhajós kiképzést kap, sürgősségi vészhelyzeti képzésen, valamint részleges és teljes szimulációkon vesz részt – közölte a SpaceX.

A kép illusztráció
Fotó: Flickr

Az utazás végén a Crew Dragon puha landolással érkezik meg Florida közelében.

Azt, hogy a 3-4 napos űrutazásért mennyit fizetett, Isaacman nem árulta el.

Az elmúlt héten közölték, hogy legkorábban 2022-ben négy férfi juthat fel űrturistaként a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetére. Larry Connor amerikai vállalkozó, Eytan Stibbe izraeli üzletember és pilóta és Mark Pathy kanadai befektető vehet részt az Ax-1 misszióban, melyet az Axiom Space vállalkozás, a NASA és a SpaceX közösen szervez.

A misszió parancsnoka Michael Lopez-Alegria volt NASA-asztronauta lesz. Korábbi sajtóértesülések szerint egy jegy ára 55 millió dollár (16,2 milliárd forint).

A Fekete Párduc rendezője Wakandában játszódó sorozatot készít

A képzeletbeli afrikai királyságban, Wakandában játszódó tévésorozatot fejleszt Ryan Coogler, a Fekete Párduc rendezője – jelentette be hétfőn a Walt Disney filmstúdió.

A filmvállalat Disney+ streamingszolgáltatása számára készülő új széria keretét az az ötéves szerződés adja, amelyet Coogler Proximity Media produkciós cége kötött a hollywoodi stúdióval.

A sorozat bemutatásának időpontját még nem tűzték ki. Coogler jelenleg a Fekete Párduc folytatásán dolgozik, amelyet 2022 júliusától láthatnak a nézők.

A 2018-ban bemutatott Fekete Párduc a Marvel Stúdió első, túlnyomórészt fekete szereposztással és fekete rendezővel forgatott filmje volt. A produkcióra világszerte 1,3 milliárd dollárért (383 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, és a legjobb film Oscar-díjára is jelölték.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.