időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Tolkien rajzaival jelenik meg A Gyűrűk Ura új kiadása

Forrás: MTI
2021.03.25. 15:25
Tolkien rajzaival jelenik meg A Gyűrűk Ura új kiadása

J.R.R. Tolkien festményeit, rajzait és más illusztrációit is tartalmazza A Gyűrűk Ura című regényének új kiadása.

A Houghton Mifflin Harcourt Books & Media csütörtökön jelentette be, hogy az 1950-es évek közepén publikált regény először jelenik meg a szerző rajzaival, az új, illusztrált kiadás október 19-én kerül a boltokba.

Deb Brody, a kiadó elnökhelyettese felidézte, hogy Tolkien A hobbit című regénye korábban már az író illusztrációival jelent meg, A Gyűrűk Urához készített rajzait és más alkotásait pedig 2018-ban New Yorkban, Párizsban és Oxfordban is kiállították.

J.R.R. Tolkien festményeit, rajzait és más illusztrációit is tartalmazza A Gyűrűk Ura című regényének új kiadása
Fotó: Pixabay

Brody hozzáfűzte, hogy Tolkien nem kapott művészeti képzést és nyilvánvaló tehetsége ellenére nagyon szerény volt. Emiatt életében viszonylag kevés ilyen alkotását ismerhette meg a világ, és halála után is főleg tudományos könyvekben jelentek meg.

A Gyűrűk Urát a világ legnépszerűbb fantáziaregényei közé sorolják. A regény nyomán Peter Jackson forgatott 17 Oscar-díjjal elismert filmtrilógiát, A Gyűrű Szövetsége, A két torony és A király visszatér címmel.

A borítókép illusztráció

Újabb három Trónok harca-előzménysorozat készül

Újabb három Trónok harca-előzménysorozat készül az HBO csatornánál a George R. R. Martin által megteremtett fantáziavilágra épülve – számolt be a The Hollywood Reporter című filmes portál.

A 9 Voyages munkacímen futó egyik projektet a Róma című népszerű sorozat készítője, Bruno Heller jegyzi. A történet középpontjában Lord Corlys Velaryon, más néven a Tengeri kígyó, a Velaryon-ház feje áll. A karakter megjelenik a már korábban bejelentett Trónok harca-spinoffban, a House of the Dragonben is, amelyben Steve Toussaint fogja alakítani.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.