Tolkien rajzaival jelenik meg A Gyűrűk Ura új kiadása

Az 1950-es évek közepén publikált regény először jelenik meg a szerző rajzaival.

Forrás: MTI2021. 03. 25. 15:25
null
J.R.R. Tolkien festményeit, rajzait és más illusztrációit is tartalmazza A Gyűrűk Ura című regényének új kiadása Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

J.R.R. Tolkien festményeit, rajzait és más illusztrációit is tartalmazza A Gyűrűk Ura című regényének új kiadása.

A Houghton Mifflin Harcourt Books & Media csütörtökön jelentette be, hogy az 1950-es évek közepén publikált regény először jelenik meg a szerző rajzaival, az új, illusztrált kiadás október 19-én kerül a boltokba.

Deb Brody, a kiadó elnökhelyettese felidézte, hogy Tolkien A hobbit című regénye korábban már az író illusztrációival jelent meg, A Gyűrűk Urához készített rajzait és más alkotásait pedig 2018-ban New Yorkban, Párizsban és Oxfordban is kiállították.

J.R.R. Tolkien festményeit, rajzait és más illusztrációit is tartalmazza A Gyűrűk Ura című regényének új kiadása
Fotó: Pixabay

Brody hozzáfűzte, hogy Tolkien nem kapott művészeti képzést és nyilvánvaló tehetsége ellenére nagyon szerény volt. Emiatt életében viszonylag kevés ilyen alkotását ismerhette meg a világ, és halála után is főleg tudományos könyvekben jelentek meg.

A Gyűrűk Urát a világ legnépszerűbb fantáziaregényei közé sorolják. A regény nyomán Peter Jackson forgatott 17 Oscar-díjjal elismert filmtrilógiát, A Gyűrű Szövetsége, A két torony és A király visszatér címmel.

A borítókép illusztráció

Újabb három Trónok harca-előzménysorozat készül

Újabb három Trónok harca-előzménysorozat készül az HBO csatornánál a George R. R. Martin által megteremtett fantáziavilágra épülve – számolt be a The Hollywood Reporter című filmes portál.

A 9 Voyages munkacímen futó egyik projektet a Róma című népszerű sorozat készítője, Bruno Heller jegyzi. A történet középpontjában Lord Corlys Velaryon, más néven a Tengeri kígyó, a Velaryon-ház feje áll. A karakter megjelenik a már korábban bejelentett Trónok harca-spinoffban, a House of the Dragonben is, amelyben Steve Toussaint fogja alakítani.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.