Öt tipp kezdőknek, hogy megszeressék a futást

Elhatározta, hogy futni fog? Olyan egyszerűnek tűnik, hiszen mindenki csinálja. Mi lehet a titkuk?

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 04. 19. 18:24
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdjük a futást és minden lépés kínoz, itt nyilall, ott fáj. Tippek, hogy valóban jólessen a testnek és a léleknek egyaránt – olvasható a Diétaésfitnesz.hu oldalán.

A TÖKÉLETES HELYSZÍN

Itt a tavasz, süt a nap. Búcsút inthetünk a sötét konditermeknek és a monoton futópadnak. Irány a természet! Sokkal jobb olyan helyen róni a kilométereket, ahol tudunk gyönyörködni a tájban.

NE EGYEDÜL MENJÜNK!

Szóljunk a csajoknak is! Könnyebb úgy rávenni magunkat az indulásra, hogy tudjuk, várnak ránk. Így annak is kevesebb az esélye, hogy egyszerűen lemondjuk. Futás közben mindenki a saját tempójára figyeljen, és ne csacsogjunk, mert akkor rosszul veszünk levegőt, és jön az „itt nyilall-ott fáj”. Persze a levezetéskor és a jól megérdemelt pihenés közben már jöhetnek a pletykák is.

A kép illusztráció Fotó: Pexels

A ZENE A TITKA MINDENNEK

Állítsunk össze egy listát kedvenc számainkból. Olyan zenéket válasszunk, amik felpörgetnek, melyektől felpezsdül a vér. Futás közben ez adja az ütemet, kiránt a monotonitásból és szárnyalni fogunk. A lista végére egy-két lassabb muzsika is kerüljön, hogy a levezető séta is kellemesen teljen.

RUHÁZAT

A futást nem mondhatjuk drága sportnak, hiszen szinte semmi nem kell hozzá. Azonban fontos odafigyelni egy-két alapvető dologra. Nem a divat miatt, hanem az egészség és a kényelem érdekében. Egy jó futócipő beszerzése elengedhetetlen. Van olcsóbb és drágább kategória is, de fontos, hogy kifejezetten futásra tervezett modellt viseljünk, így elkerülhetőek az ízületi sérülések. Válasszunk az alakunkhoz illő sportmelltartót! Fontos, hogy jól tartson, hiszen a mozgás miatt, könnyen megnyúlhatnak a kötőszövetek.

BEMELEGÍTÉS

Ha érdekli, miért annyira fontos a bemelegítés és mit okozhat a hiánya, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Korábbi cikkünkben a fogyókúrázóknak nyújtottunk segítséget. Mióta a zöldsaláta-választék túlnőtt a fejes salátán, a diétázók igazi Kánaánban lubickolhatnak. A fogyókúra királynői: fedezzük fel a salátákat!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.