Fesse haját otthon, egyszerűen!

Nem kell profi segítségét kérnie, néhány egyszerű lépéssel saját maga fodrászává válhat.

Forrás: ERDON.RO2021. 04. 16. 20:14
null
HAJFESTÉS Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizony nem mindenki jutott el a haját festetni a korlátozások szigorítása előtt, így mostanra sokan szembesülnek lenövéssel vagy ősz hajszálak megjelenésével. Ha ismerősek a problémák, ideje megismerkednie az otthoni hajfestés praktikáival. Ehhez nyújt segítséget a Vasárnap Reggel legutóbbi lapszáma.

Találja meg a megfelelő készítményt!

Meglepő módon minél egyszerűbb a hajfesték használata, annál jobb. Lehetőleg tehát ne csöpögjön, de ne legyen túl sűrű sem, mert akkor nehéz lesz eloszlatni a hajszálakon. A gél állagú termékek például ideálisak otthoni alkalmazásra, de már léteznek hab állagú, úgynevezett mousse festékek is, amelyeket úgy kell használni, mint a sampont. De amennyiben ősz hajszálai vannak vagy hosszan tartó színezést akar elérni, a tartós hajfestékek közül válasszon. Mindig ellenőrizze a dobozon, hogy a készítmény megfelel-e ezeknek a kritériumoknak, és ne az alapján döntsön, hogy mennyire vonzó a csomagolása. Elengedhetetlen továbbá, hogy amennyiben nem mellékelnek a csomagban kesztyűt, vegyen külön, mivel így óvhatja meg a bőrét festés közben. Ha pedig a haja a vállánál hosszabb, akkor minden esetben legalább két doboz festékkel számoljon.

Sajnos az új szín kiválasztásával nem lehet biztosra menni, mivel a végeredmény változhat az eredeti hajszerkezettől függően. Figyeljen tehát arra, hogy lehetőleg ne vállaljon túl nagy kockázatot, vagyis ne most akarjon a természetes hajszínétől merőben elütő árnyalattal próbálkozni. Nem érdemes továbbá bonyolult technikáknak, kontraszt vagy ombré megalkotásának sem nekifognia. Ezeket bízza inkább a szakemberekre. Ha viszont csak a lenövést szeretné eltüntetni, a termék kiválasztásában támpontot adnak a dobozon feltüntetett színminták. Amennyiben nem tudja, a fodrásza eddig melyikkel kezelte a haját, érdemes telefonon az ő véleményét is kikérnie.

Fordítson elég időt rá!

Ha először használja a festéket, akkor a művelet előtt 48 órával végezzen bőrpróbát például a füle mögött. Ha az adott terület viszket vagy feldagad, akkor inkább ne kockáztassa meg a komolyabb allergiás reakciót. Sosem szabad továbbá a frissen mosott hajat festeni, ugyanis a fejbőrön keletkező természetes zsírréteg véd az erőteljes összetevők károsító hatásaitól. A festés előtti utolsó hajmosásnál viszont ügyeljen arra, hogy alapos munkát végezzen. Masszírozással eltávolíthatja a levált bőrdarabokat és a korábban használt hajformázó szerek maradványait, így a színezőanyagok könnyebben be tudnak majd épülni a hajszálakba.

Színezésre fel!

Mielőtt belekezd, készítsen ki egy hajfestő ecsetet, valamint hosszabb haj esetén műanyag csipeszeket is. Ezután terítsen a vállára egy régi lepedőt vagy törölközőt. A hajtőhöz és a fülére vigyen fel zsíros krémet, így az elkent festék könnyebben eltávolítható. Ha az előkészületek megtörténtek, akkor a termék csomagolásán feltüntetettek szerint keverje ki a hajfestéket. A felvitele előtt mindenképpen húzza fel a kesztyűt. A legtöbb készítménynél száraz frizurán kell alkalmazni a festéket. A színezést a hajtőnél kezdje és tincsről tincsre haladjon. A hajvégek csak ezután következhetnek. Végül egy műanyag fésűvel próbálja meg átfésülni az egész frizurát, hogy a festék egyenletesen oszoljon el és a hajszálak közepe se maradjon száraz. Kesztyűs ujjaival át is masszírozhatja a haját, így oda is jut a festékből, ahova eddig esetleg nem került. Az egész keveréket használja fel, mivel tárolni nem szabad. Figyeljen továbbá arra, hogy szigorúan tartsa be a készítmény hatóidejére vonatkozó utasításokat. A kesztyűt a leöblítés alatt se vegye le.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.