Országos pályázat indul a falfelületek megújítására

A Let's Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat.

Forrás: MTI2021. 04. 07. 11:22
null
Tizedik alkalommal hirdetik meg idén a Let's Colour Településszépítő Egyesület pályázatát Forrás: Balogh Zoltán/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos pályázat indul a falfelületek megújítására, az óvodák, iskolák, önkormányzatok és helyi közösségek május 7-ig jelentkezhetnek környezetük újjávarázsolására, kültéri és beltéri falfelülettel is – tudatta a Let's Colour Településszépítő Egyesület kedden az MTI-vel.

Tizedik alkalommal hirdetik meg idén a Let's Colour Településszépítő Egyesület pályázatát, amely révén 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni. Az egyesület népszerű pályázata tavaly a járványügyi helyzet miatt elmaradt, de idén ismét várják a jelentkezőket kreatív projektötletekkel. Mivel a festéseket a nyár folyamán valósítják meg, a járványhelyzet várható javulásával a közösségek lassan visszatérhetnek megszokott környezetükbe – olvasható a közleményben.

Mint írják, a Let's Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat. A jelentkezéseket idén is két kategóriában várják, a tízezer fő alatti, valamint a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. A nyerteseknek a festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását, valamint a szakértői támogatást az egyesület biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei együtt valósítják meg.

Tizedik alkalommal hirdetik meg idén a Let's Colour Településszépítő Egyesület pályázatát
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Amennyiben a nyári hónapokban a korlátozások még érvényben lesznek, a szervező csapat előre felrajzolja a megtervezett mintát, amelyet később az engedélyezett létszámban a pályázó önkéntesei kifesthetnek. A nevezés feltétele, hogy a kifestendő kültéri vagy beltéri falfelületet a pályázó biztosítsa. A projekt külön érdekessége, hogy az akcióban használt beltéri festékek miatt maguk a falak is fertőtleníthetővé válnak, így nemcsak szebb, hanem higiénikusabb környezetet is kaphatnak a nyertesek.

A pályázatok május 7-i tölthetők fel a letscolour.hu weboldalra. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A festéseket legkésőbb augusztus végéig kell megvalósítani – áll az összegzésben.

Országos tavaszi nagytakarítás indul, bárki csatlakozhat

Az erdők-mezők megtisztítására hív az Aktív Magyarország, hogy a pandémia alatt megsokasodott hulladéktól megtisztítsák a természetet – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.