Felkapott esküvői helyszín a Balaton

Egyre trendibb a Balatonnál kimondani a boldogító igent. Hogy ne kelljen akár egy évet is várni a nagy napra, sok fővárosi pár dönt úgy, hogy szombat helyett egy hétköznapot választanak esküvői időpontnak – írja a likebalaton.hu.

Forrás: likebalaton.hu2021. 05. 28. 18:47
null
A Tölgyes Kúria épülete Forrás: Mihály Szilvia/likebalaton.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétköznap is lehet nem hétköznapi esküvőd!

– Az egyik kedvenc helyszínemen, a Tölgyes Kúriában lesz augusztusban egy olyan esküvő, aminek a járványhelyzet miatt ez a harmadik kitűzött időpontja – meséli Guti Nikolett esküvőszervező.

– Mivel a pár és a rokonság egy része is külföldön dolgozik, fontos volt, hogy a járványügyi enyhítések utáni időpontot találjunk a nagy napnak. 2020. augusztusáról először 2021. júniusra, majd újra augusztusra tettük át az eseményt. Ez hatalmas szervezőmunkát és alkalmazkodást igényel minden résztvevőtől. Az első egyeztetésen kiderült, a pár gyönyörű helyszínt szeretne, ekkor találtam rá a káptalantóti kúriára. A pár is a Balaton szerelmese, mint én, így a Badacsony közeli meseszép birtok tökéletes választásnak tűnt. Mivel a helyszínhez ragaszkodtak, így a szombati napot cserélték le egy hétköznapra.

Az idei szezon a Balatonon már telített, hiszen nem csak azoknak az esküvője lesz most megtartva, akik alapesetben is ebben az évben tartanák, hanem az elmúlt egy év elmaradt eseményeit is pótolják.

Sokan kötnek kompromisszumot a hétköznapokkal, így idén már egyáltalán nem meglepő a pénteki és a vasárnapi esküvő sem, de már csütörtöki napokon is lesz lagzi.

Ez a szabadságok miatt kicsit nehezebb, de egy hosszú hétvége, akár az egész násznéppel a Balatonon, remek nyaralással egybekötött időszak is lehet.

Sokan azonban olyan helyen dolgoznak, ahol nem tudnak szabadnapokat kivenni, ezért ragaszkodnak a szombati naphoz, akár úgy is, hogy jóval későbbi időpontban lesz esküvőjük.

A Tölgyes Kúria épülete
Fotó: Mihály Szilvia/likebalaton.hu

Egyre több a balatoni esküvő

A Balaton évről évre népszerűbb esküvői helyszín, lánybúcsúkra, legénybúcsúkra is egyre többen jönnek a tó közelébe. Nemcsak azért, mert ez trendi hely, hanem mert valóban gyönyörű.

– Hogyan kerül szóba egy fővárosi esküvőszervezőnél a Balaton, mint helyszín?

– A hozzám forduló párok általában nem budapesti esküvőt szeretnének, a többség szeretne kimozdulni a természetbe. Ha fontos számukra a szép panoráma vagy a vízközeli élmény, akkor az első gondolatom a Balaton.

A Balaton mindig is menő esküvői helyszín volt, de most még jobban felértékelődött.

A járvány miatt sokan a nyaralásukat, külföldi pihenésüket is áttették a tó környékére, az északi part eldugott falvai egyre kedveltebb pihenési célpontok, egyre több képet látunk a közösségi felületeken is, sok sztár is itt nyaral, vagy mondja ki itt a boldogító igent. Nem véletlenül. A Balaton pedig számomra elsősorban az északi part, Badacsony és környéke és a Balaton-felvidék, nagyon sokat járok erre.

Ha nekem egyszer lesz esküvőm, az biztos a Balatonnál, pontosabban a Balaton-felvidéken lesz. Vagy a Liszkai Borkúriában, vagy a Tölgyes Kúriában, ez a két helyszín a kedvencem. Nagyon sok helyszín-bejáráson és egyeztetésen voltam már, nagyon sok kedvenc szállásom és vendéglátóhelyem van erre, így könnyen tudok a párok számára megfelelő helyet ajánlani.

A logisztika, a vendégek mozgatása a Balaton környékén sem bonyolultabb, mint egy fővárosi esküvőnél.

Itt az elsődleges, hogy a ceremónia közelében találjunk szállást. Ide elutazik a pár és a násznép, innét transzferrel oldjuk meg a vendégek mozgatását a különböző helyszínek között.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.