Filmes karakterek ereklyéi találhatnak gazdára egy aukción

Indiana Jones kalapjára, Tom Cruise szamurájkardjára és Carrie Fisher Star Wars-forgatókönyvére is lehet licitálni egy június végi árverésen Hollywoodban.

Forrás: MTI2021. 05. 21. 15:06
null
Indian Jones kalapjára is lehet licitálni júniusban Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az aukción 150-250 ezer dollárt (43-72 millió forintot) várnak azért a különleges kalapért, amelyet Harrison Ford viselt Indiana Jones szerepéhez az 1984-ben bemutatott Indiana Jones és a végzet temploma című Steven Spielberg-kalandfilmben.

A kalapot a produkció megbízásából a híres londoni kalapos, Herbert Johnson készítette – mondta el a Prop Store aukciósház igazgatója, Brandon Alinger.

A 78 éves Harrison Ford hamarosan újra eljátssza a kalandvágyó régész szerepét a saga utolsó részében.

Indian Jones kalapjára is lehet licitálni egy aukción júniusban
Fotó: Flickr

A június 29-i árverésen több mint 1200 ikonikus hollywoodi relikviára licitálhatnak a rajongók, köztük a Star Wars-filmekben Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher forgatókönyvére, amelyből A Birodalom visszavág című epizódban dolgozott. És kalapács alá kerül az a szamurájkard is, amellyel Az utolsó szamuráj című filmben kardozott Tom Cruise.

A kikiáltási tételek között szerepel Brad Pitt golfkocsija, amelyet Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjében vezetett, valamint Daniel Radcliffe szemüvege és varázspálcája, amelyet az utolsó két Harry Potter-filmben használt. A Warner Bros. stúdió felajánlásából árverésre bocsátott filmes kellékek bevételét jótékony célokra fordítják.

Janet Jackson dzsekije 81 ezer dollárért kelt el

Janet Jackson katonai stílusú dzsekije, amiben 1990-es Rhythm Nation-turnéján lépett fel, 81 250 dollárért (24 millió forintért) kelt el egy Beverly Hills-i aukción a hét végén.

A fémdíszítésű fekete dzseki volt a sztárja a Julien’s Aukciósház péntektől vasárnapig tartó háromnapos árverésének, amelyen az énekesnő fellépőruháit és más relikviáit kínálták eladásra. A dzseki az előzetesen becsült ár húszszorosáért kelt el pénteken.

A Rhythm Nation-koncertkörút Jackson első szóló turnéja volt.

A négyszeres Grammy-díjas énekesnő, aki vasárnap lett 55 éves, több mint ezer olyan ruhadarabját bocsátotta árverésre, amelyeket a színpadon, vörös szőnyegen vagy klipjeiben viselt.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.