Milyen ízű lesz Keszthely tortája? + videó

Május végéig lehet nevezni a Keszthely város tortája címre, izgatottan várjuk, milyen desszertkreációkat alkotnak a balatoni város cukrászai! – írja a likebalaton.hu.

Forrás: likebalaton.hu2021. 05. 22. 12:56
null
Ínycsiklandó jelöltek Forrás: likebalaton.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első alkalommal hirdette meg Keszthely a Magyarország Tortája verseny mintájára a városi tortaversenyt.

Két kategóriában lehet nevezni: egy hagyományos – és egy nem hagyományos, úgynevezett mentes alapanyagokból készült torta elkészítésével pályázhatnak a keszthelyi cukrászok.

Nevezési díj nincs, de teljesen új receptúrákat vár a zsűri, olyan tortát szeretnének, mely sehol máshol nem készült még el, amiben dominál a magyaros, lehetőleg regionális, balatoni ízvilág. A kreatív, akár meghökkentő ízkombinációk és ötletek mellett Keszthellyel összefüggésbe hozható torták receptjeit és fényképét is várják.

Ínycsiklandó jelöltek
Fotó: likebalaton.hu

Júniustól te is megkóstolhatod

A nyertes torták Keszthely város 2021-es tortája, valamint Keszthely város 2021-es reformtortája címet kapnak, és a város napjától, vagyis június első szombatjától már kóstolhatók lesznek a város cukrászdáiban.

A győztes receptek nyilvánosak lesznek, így ha ügyes vagy, te is elkészítheted otthon a Keszthelyre emlékeztető desszertet.

Milyen legyen a versenytorta?

A nevezett torta 22-24 cm átmérőjű kerek alakzatú lehet, fontos, hogy változatos legyen a textúrája, és ötletes a dekorációja, szerintünk arra is érdemes figyelni, hogy ne csak finom legyen, de fotón is jól mutasson.

A torták és a receptek nem tartalmazhatnak aromákat, növényi habot, margarint, modell burkolóanyagot, fondokat.

A zsűri összesen 100 pontot adhat egy-egy pályaműre, az íz 50 pont, a küllem 15 pont, a technológia, praktikum, ár-érték arány 15 pont, az állag, textúrák 10 pont, a kreativitás 5 pont, a torta Keszthelyhez való kötődése 5 pont.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.