Ezek a Balaton legszínvonalasabb Marinái

Milyenek a kikötési lehetőségek, milyen a szolgáltatások színvonala és a természetvédelem a balatoni vitorlás kikötőkben? – ezekre a kérdésekre ad választ a likebalaton.hu cikke.

Forrás: likebalaton.hu2021. 06. 05. 20:10
null
folyamatos fejlesztik mind technikailag, mind pedig a szolgáltatások színvonalát tekintve a balatoni kikötőket. Forrás: Krausz Andrea/likebalaton.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vitorlás Akadémia NKft. május hónapban elvégezte a Balaton körüli Vitorláskikötők újraminősítését a Kék Csillag Kikötőminősítési rendszerben. Az adatok kiértékelése után szembetűnő, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően több Marina legalább egy szinttel magasabb kategóriába került. A felmérésben hangsúlyos pontok a kikötési lehetőségek, a szolgáltatások színvonala és a természetvédelem.

Az értékelés

A 2021-es esztendőben 33 Balaton körül vitorláskikötő felmérését végezte el a Magyar Vitorlás Akadémia Nkft. közösen a Magyar Vitorlás Szövetséggel, a Kék Csillag Kikötőminősítési védjegyrendszer keretében. A felmérési adatok értékelése alapján a vizsgált Marinák közül nyolcan érték el a legmagasabb, négy csillagos szintet.

90% feletti eredménnyel kiemelkedik a balatonfenyvesi Fenyves Yacht Club, valamint az alsóörsi Alsóörs Marina. Harmadikként a balatonlellei BL Yachtclub kikötője végzett.

Folyamatosan fejlesztik a szolgáltatások színvonalát a balatoni kikötőkben
Fotó: Krausz Andrea/likebalaton.hu

A felmérésben három csillagos szintet nyolc Marina ért el, hat kikötő két csillagos, kilenc pedig egy csillagos minősítést kapott.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az adatok elemzése után kiemelte: a sportszakmai szervezet kiemelten fontosnak tartja a minőségi kikötési lehetőségek meglétét legnagyobb vitorlázható tavunk körül.

– Nagy örömmel látjuk, hogy az elmúlt években folyamatos fejlesztik mind technikailag, mind pedig a szolgáltatások színvonalát tekintve a balatoni kikötőket.

A Magyar Vitorlás Szövetség számára kiemelten fontos, hogy a hazai vitorlázó közösség magas minőségű Marinákban leljen otthonra.

Ugyanakkor a külföldi példákkal összehasonlítva az eredményeket, szembetűnő a vitorlástúrázást segítő vendéghelyek, vagy túrahelyek alacsony száma. E téren mindenképpen fejlesztésre van szükség a jövőben.

Emellett szintúgy a nemzetközi példákat látva van tér a Balaton esetében – méretét tekintve – további kikötőhelyek fejlesztésére, ami a turisztikai vonzerő növelése mellett a helyi gazdaságélénkítést is segíti.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.