Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program

Az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

Forrás: MTI2021. 06. 17. 15:38
null
Szerdától útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű turisztikai program Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdától idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű turisztikai program, amelyben az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig – közölte a MÁV-Volán-csoport az MTI-vel.

A közlemény szerint szerdától augusztus 31-ig a Kajla-útlevéllel rendelkező gyerekek ingyenesen utazhatnak a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain. Országszerte több mint ötszáz helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni – tették hozzá.

Azt írták: a MÁV-START a Balaton körüli utazások megkönnyítéséért Kajla programban részt vevő gyermekeknek bevezeti a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet.

A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A gyermekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is meg lehet váltani. A díjmentes menetjegy a MÁV-START Balaton24 és a Balaton72 jegyei mellé is megváltható – ismertették.

Tudatták azt is: a Kajla-útlevéllel a gyermekek a Volánbusszal is térítésmentesen utazhatnak, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg – tették hozzá.

Szerdától útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű turisztikai program
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kitértek arra is, hogy a Kajla program keretében minden alsó tagozatos diákhoz eljuttatták a kék színű Kajla-útleveleket. Aki valamilyen oknál fogva mégsem kapta meg a tanév elején, az osztályfőnökénél érdeklődhet. A régi, zöld Kajla-útlevél idén nyáron utazáshoz már nem lesz felhasználható.

Tavaly július 1-től augusztus 31-ig több mint 34 ezer, az őszi szünetben pedig több mint hatezer gyerekgyerek utazott Kajla-jeggyel. A Volánbusz a tavalyi őszi szünetben csatlakozott a programhoz, autóbuszjáratain mintegy nyolcszázszor használták a Kajla-útlevelet – olvasható a közleményben.

A kampány részletei a kajla.hu weboldalon találhatók.

Borítókép: a Kajla kisvasút Márianosztránál 2020. szeptember 4-én

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.