Kánikula-diéta: így hűtse le belülről a testét!

Ha ezekből az ételekből eszeget a nap folyamán többször is, jobban fogja bírni a forróságot!

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 06. 25. 19:10
null
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forró, nyári napokon nemcsak a jégkocka és a hűvös víz segíthet abban, hogy kevésbé legyen melegünk, néhány zöldség és gyümölcs is jó szolgálatot tehet. Ha ezeket esszük, sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, és kevésbé lesz melegünk! A hűsítő ételek titka a magas víztartalom. Lássuk, mi is az a kánikula-diéta – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében!

JÉGSALÁTA

A jégsaláta csaknem 95%-a víz, így segít abban, hogy a meleg ellenére hidratáltak legyünk és egyensúlyba kerüljön a hőháztartásunk.

Fotó: Pixabay

GÖRÖGDINNYE

Szintén magas víztartalmának köszönhető, hogy kifejezetten segítségünkre lehet a meleg napokon. Ráadásul nagyon finom is!

UBORKA

Rengeteg folyadék és ásványi anyag van benne, mely elősegíti, hogy hűtsük a testünket a nagy melegben. Nem meglepő, ha a kovászos uborkát választjuk, savanykás-sós levével igazi frissítőként hat.

ŐSZIBARACK

Magas A- és C-vitamintartalma táplálja a bőrt és az immunrendszert, amellett, hogy a gyümölcs kiváló hűsítő.

MENTA

A mentalevél kiváló a nyári melegben. Friss, izgalmas az íze, a test melegét pedig jelentősen csökkenti.

PARADICSOM

Nem csak ideális hűsítő zöldség, de ráadásul táplálja a bőrt is. Préselt leve egy kis sóval, borssal, jégkockával valóságos megváltás a nagy melegben. Kell ennél több?

CITROM

Nem véletlenül rajongunk a limonádéért. A citrom elősegíti a méregtelenítést, hihetetlen hűsítő hatása van a szervezetre, erősíti az immunrendszert, mindezen felül pedig ízével még több víz fogyasztására ösztönöz.

SZEZÁMMAG

Ha érdekli, hogy hogyan függ össze a kánikula-diéta a szezámmag fogyasztásával, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy kiderült, melyik diéta a legjobb választás. Ha egészségesen szeretnénk étkezni, a legjobb, ha a mediterrán étrendet követjük.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.