Óriási összeget fizettek egy palack 100 éves német borért

A kikiáltási ár tízszereséért, 5000 euróért (2 millió forintért) árvereztek el egy palack 100 éves rheinhesseni bort szombaton Brémában – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 08. 9:20
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az „1921-er Niersteiner Pettental Riesling – 2. Terrasse allerfeinste Goldbeerenauslese aus Rheinhessen” elnevezésű palack bor kikiáltási ára 500 euró volt. 1921 nyara az 1959-es évvel együtt a német borászat legjobb évjáratának számít.

A Rheinhesseni a legnagyobb a 13 minőségi német borvidék közül.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Két másik exkluzív bor együttesen 2000 euróért talált gazdára az árverésen, amelyet a brémai városháza borospincéjében tartottak. A bevételt az UNESCO-világörökségi listáján szereplő városháza és Roland-oszlop megóvására fordítják.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Idén is megrendezik a BorÉRT borturisztikai rendezvényt

Idén június 24-én kezdődik a BorÉRT Borturisztikai Konferencia, Kiállítás és Vásár Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban – közölték a szervezők az MTI-vel.

Magyarország egyetlen borturisztikai rendezvényének idei vendége a somlói borvidék lesz, a konferencián pedig részt vesz többek között Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára, aki a borszabályozás változásairól, a bormarketing lehetőségekről tart előadást. Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója a szervezet borpromóciós terveit fogja bemutatni, a Magyar Turizmus Ügynökség képviseletében Gál Zsombor a borturisztikai trendekről beszél majd, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa pedig a rendezvény szakmai támogatójaként a bormarketinggel kapcsolatos terveket, döntéseket mutatja be – írták.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.