időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Újraindulnak a Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

Forrás: MTI
2021.06.28. 11:11
Újraindulnak a Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

Kiállítások, tárlatvezetések és előadások mellett koncertekkel és borkóstolókkal várja a látogatókat július 7-től szerda esténként a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Borszerda programsorozata.

Az MNG legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák immár tizedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a művészet rajongói számára júliusban és szeptemberen. Az idei Borszerdák témája: színek, ízek, képek. Ennek megfelelően minden héten másik szín – vörös és kék, zöld és arany, szeptemberi ráadásként pedig a fekete és a fehér – adja az este alaptémáját – közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.

A Borszerdákon minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be, amelyek képviselőit szakmai beszélgetéseken ismerheti meg a közönség. Az idei események szakmai partnere a BorPortré, a júliusi esteken Kocsis-M. Brigitta beszélget a meghívott borászatok képviselőivel.

A színekhez kapcsolódó múzeumi programok mellett a Pannonhalmi Főapátság pincészete, a badacsonyi Laposa Pincészet, az Etyeki Kúria, a badacsonyi Villa Pátzay Pincészet, a villányi Gere Pincészet és a szekszárdi Bodri Pincészet borai lesznek az idei Borszerdák főszereplői.

A Borszerdákon minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be
Fotó: Pixabay

A Borszerdák közönsége júliusban a londoni Tate Gallery preraffaelita gyűjteményének remekműveiből válogatott, Vágyott szépség című kiállítást is megtekintheti a Nemzeti Galériában. Az utópia szépsége című kísérőtárlaton pedig a 19. század közepétől alkotó, brit művészcsoport magyarországi hatását ismerhetik meg.

Július 7-én, 14-én és 21-én az MNG, míg az utolsó szerda esti programon, július 28-án rendhagyó módon a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum lesz az esemény helyszíne. Az őszi Borszerda esteknek ismét a Magyar Nemzeti Galéria ad majd otthont, szeptember 15-én és 22-én.

Szóvédjegy lett egy borbár különleges rendezvénysorozatából

A budapesti Kóstolom Borbár 2019 tavasza óta rendez úgynevezett borpárbajokat, ahol elismert magyar borszakértők, kereskedők kóstoltatnak vakon borokat a közönséggel. A kifejezést most levédették, így ez már hivatalosan – vagyis jogilag is – hozzájuk tartozik.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.