Újraindulnak a Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

Kiállítások, tárlatvezetések és előadások mellett koncertekkel és borkóstolókkal várja a látogatókat július 7-től szerda esténként a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Borszerda programsorozata.

Forrás: MTI2021. 06. 28. 11:11
null
A Borszerdákon minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNG legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák immár tizedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a művészet rajongói számára júliusban és szeptemberen. Az idei Borszerdák témája: színek, ízek, képek. Ennek megfelelően minden héten másik szín – vörös és kék, zöld és arany, szeptemberi ráadásként pedig a fekete és a fehér – adja az este alaptémáját – közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.

A Borszerdákon minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be, amelyek képviselőit szakmai beszélgetéseken ismerheti meg a közönség. Az idei események szakmai partnere a BorPortré, a júliusi esteken Kocsis-M. Brigitta beszélget a meghívott borászatok képviselőivel.

A színekhez kapcsolódó múzeumi programok mellett a Pannonhalmi Főapátság pincészete, a badacsonyi Laposa Pincészet, az Etyeki Kúria, a badacsonyi Villa Pátzay Pincészet, a villányi Gere Pincészet és a szekszárdi Bodri Pincészet borai lesznek az idei Borszerdák főszereplői.

A Borszerdákon minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be
Fotó: Pixabay

A Borszerdák közönsége júliusban a londoni Tate Gallery preraffaelita gyűjteményének remekműveiből válogatott, Vágyott szépség című kiállítást is megtekintheti a Nemzeti Galériában. Az utópia szépsége című kísérőtárlaton pedig a 19. század közepétől alkotó, brit művészcsoport magyarországi hatását ismerhetik meg.

Július 7-én, 14-én és 21-én az MNG, míg az utolsó szerda esti programon, július 28-án rendhagyó módon a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum lesz az esemény helyszíne. Az őszi Borszerda esteknek ismét a Magyar Nemzeti Galéria ad majd otthont, szeptember 15-én és 22-én.

Szóvédjegy lett egy borbár különleges rendezvénysorozatából

A budapesti Kóstolom Borbár 2019 tavasza óta rendez úgynevezett borpárbajokat, ahol elismert magyar borszakértők, kereskedők kóstoltatnak vakon borokat a közönséggel. A kifejezést most levédették, így ez már hivatalosan – vagyis jogilag is – hozzájuk tartozik.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.