Öt nyári étel, ami látványosan felpörgeti a fogyást

Mutatjuk, mit érdemes enni a legmelegebb évszakban, hogy gyorsabban eltűnjenek a kilók!

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 07. 24. 12:12
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diétaésfitnesz.hu cikkéből kiderül, melyek ezek az ételek és hogyan segítik elő a fogyást.

PARADICSOM

A lédús, piros finomság valóságos antioxidáns-bomba: a benne található likopin csökkenti a gyulladásokat a szervezetben, és segít az étvágy szabályozásában. Karotinoidokból és C-vitaminból is rengeteg van benne, egyes vizsgálatok szerint különösen a biozöldségben.

Fotó: Pexels

BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK

Bár az eperszezonnak már vége, a málna, a ribizli és az áfonya még ott kelleti magát a standokon. A bogyós gyümölcsöknek alacsony a glikémiás indexük, nem lökik hirtelen magasba a vércukorszintedet, viszont rengeteg bennük a rost. Így viszonylag hosszú időre eltelítenek, és nem hizlalnak, sőt, egyes kutatások szerint az áfonya képes csökkenteni a hasi zsír mennyiségét.

GÖRÖGDINNYE

A görögdinnye-evés a nyár szertartása: a gyümölcs édes íze képes átverni az ízlelőbimbóidat, és elhitetni velük, hogy édességet eszel, miközben nem hizlaló cukrot, hanem rengeteg vitamint és ásványi anyagot veszel magadhoz. Magas folyadéktartalma pedig azt is megelőzi, hogy éhségnek nézd a szomjúságot.

CUKKINI

Csinálj belőle tésztát, és vegyél magadhoz sokkal kevesebb szénhidrátot, viszont sokkal több vitamint és ásványi anyagot. Ha pedig paradicsomszószt készítesz hozzá, dupla haszon!

GÖRÖG JOGHURT

Ha görög joghurtra cseréled a majonézt, máris szert tettél egy jó adag zsírégető fehérjére, és a bélrendszered baktériumflóráját is rendben tartod. Fagyit, mártogatóst, turmixot is készíthetsz belőle!

A fogyást segítő ételekről szóló eredeti cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a cigarettáról való teljes leszokás a legjobb dolog, amit egy dohányos tehet önmaga és a környezete egészsége érdekében. Az elhatározást követően meg kell találni a legjobb megoldást, ami segít, hogy végigmenjen a leszokás néha nem is olyan könnyű útján. Nem tudja letenni a cigarettát? Segítünk leszokni!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.