Vitorlázáshoz kapcsolódó régi dokumentumokat gyűjtenek

Vitorlázáshoz kapcsolódó, eddig otthon őrzött régi dokumentumokat és fotókat várnak az 53. Kékszalag Nagydíj idején a Veszprém Megyei Levéltár munkatársai Balatonfüreden.

Forrás: MTI2021. 07. 17. 10:05
A kép illusztráció. Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 21-én az Anna Grand Hotelben, a július 22-én rajtoló Kékszalag verseny alatt pedig a Vitorlás téren lévő gyűjtőpontokban várják a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárának munkatársai a vitorlázáshoz kötődő emlékeket: naplókat, leveleket, visszaemlékezéseket, fényképeket és egyéb dokumentumokat – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Levéltár kedden az MTI-t.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Mint írták,

a dokumentumokat másolatban is le lehet adni, a helyszínen működő digitalizáló standokon a levéltár munkatársai el is készítik a másolatokat.

Nagyméretű vitorlázáshoz kapcsolódó iratanyag esetében a levéltár a digitalizálásról később gondoskodik, majd visszajuttatja az eredeti példányt tulajdonosának. A digitalizálás mellett a gyűjtőköri napokon az adományozásra is lehetőség nyílik.

A Magyar Nemzeti Levéltár az Europeana Sport programhoz kapcsolódva gyűjti össze a sporthoz kapcsolódó írásos emlékeket. A július 21. és 24. között zajló gyűjtőköri napokat a Magyar Vitorlás Szövetséggel és az Europeana gyűjteménnyel együttműködve szervezik.

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy új sétánnyal gazdagodik Balatonfüred, melyet a Kékszalagról neveztek el. A Kékszalag nevet kapja a város egyik védjegyének számító vitorlásverseny, illetve bajnokai tiszteletére az új sétány, amit nemsokára kialakítanak a kemping előtt, mondta el Bóka István polgármester. A munka 177 millió forint uniós támogatásból valósul meg. A forrás elnyerésében a város elöljárója köszönettel szólt Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő segítségéről.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.