időjárás 6°C Elza 2022. december 1.
logo

Vitorlázáshoz kapcsolódó régi dokumentumokat gyűjtenek

Forrás: MTI
2021.07.17. 10:05
Vitorlázáshoz kapcsolódó régi dokumentumokat gyűjtenek

Vitorlázáshoz kapcsolódó, eddig otthon őrzött régi dokumentumokat és fotókat várnak az 53. Kékszalag Nagydíj idején a Veszprém Megyei Levéltár munkatársai Balatonfüreden.

Július 21-én az Anna Grand Hotelben, a július 22-én rajtoló Kékszalag verseny alatt pedig a Vitorlás téren lévő gyűjtőpontokban várják a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárának munkatársai a vitorlázáshoz kötődő emlékeket: naplókat, leveleket, visszaemlékezéseket, fényképeket és egyéb dokumentumokat – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Levéltár kedden az MTI-t.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Mint írták,

a dokumentumokat másolatban is le lehet adni, a helyszínen működő digitalizáló standokon a levéltár munkatársai el is készítik a másolatokat.

Nagyméretű vitorlázáshoz kapcsolódó iratanyag esetében a levéltár a digitalizálásról később gondoskodik, majd visszajuttatja az eredeti példányt tulajdonosának. A digitalizálás mellett a gyűjtőköri napokon az adományozásra is lehetőség nyílik.

A Magyar Nemzeti Levéltár az Europeana Sport programhoz kapcsolódva gyűjti össze a sporthoz kapcsolódó írásos emlékeket. A július 21. és 24. között zajló gyűjtőköri napokat a Magyar Vitorlás Szövetséggel és az Europeana gyűjteménnyel együttműködve szervezik.

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy új sétánnyal gazdagodik Balatonfüred, melyet a Kékszalagról neveztek el. A Kékszalag nevet kapja a város egyik védjegyének számító vitorlásverseny, illetve bajnokai tiszteletére az új sétány, amit nemsokára kialakítanak a kemping előtt, mondta el Bóka István polgármester. A munka 177 millió forint uniós támogatásból valósul meg. A forrás elnyerésében a város elöljárója köszönettel szólt Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő segítségéről.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.