Harminc tipp, ami biztosan segít lefogyni

Összegyűjtöttük a legegyszerűbb teendőket a fogyókúrázóknak.

Forrás: Diétaésfitnesz.hu2021. 08. 13. 13:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alábbiak mind segítenek abban, hogy néhány hónap alatt csodás alakunk legyen, és fantasztikusan érezzük magunkat a bőrünkben –olvasható az ígéret a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

  1. Soha ne hagyjunk ki egyetlen étkezést sem! Ha ugyanis farkaséhesek vagyunk, nagyobb eséllyel nyúlunk egészségtelen étel felé, és sokkal többet eszünk.
  2. Ha úgy érezzük, pokolian stresszes az életünk, ne akarjunk azonnal diétázni, mert szinte biztos, hogy kudarcba fullad. Először kezdjünk el sportolni, hogy a lelkünk egyensúlyba kerüljön.
  3. Ne akarjunk hetente 3-4 kilótól megszabadulni, mert a túl gyors fogyás szinte mindig jojó-effektushoz vezet. Divatdiéták helyett inkább váltsunk életmódot!
  4. Minden nap mozogjunk csak húsz percet, ez sokkal hatékonyabb, mintha nagyon rendszertelenül, viszont órákig gyötörjük a testünket.
  5. Ha már egyszer elindultunk az úton, felejtsük el végleg a régi étkezési szokásokat. Ami egyszer hizlalt, az később sem lesz egészségesebb.
  6. 1200 kalóriánál ne együnk kevesebbet egy nap, mert hosszú távon nem tesz jót az egészségnek, ugyanis teljesen felboríthatja az anyagcserét.
  7. Éhesen sose menjünk vásárolni! Számtalan tanulmány bebizonyította már, hogy ilyenkor sokkal több felesleges és hizlaló dolgot viszünk haza.
  8. Igyekezzünk a diétát hosszú távon sporttal is kiegészíteni. Így sokkal eredményesebb és látványosabb lesz a változás, könnyebben hozzászokunk majd az új életmódhoz.
  9. Soha ne tiltsunk meg magunknak semmit. A sóvárgás mindig bűnözéshez vezet. Csak találjuk meg az idejét, fegyelmezzük magunkat, és csak keveset együnk az áhított ételből.
  10. Ne hagyjuk ki a reggelit. Ha ugyanis reggel nem éhgyomorra indulunk el otthonról, sokkal könnyebben kontrolláljuk magunkat a nap során.
  11. Reggelire együnk egy kis fehérjét (natúr joghurt, sajt, felvágott). Ezeket lassabban dolgozza fel a szervezet, így könnyebben kibírjuk a következő étkezésig.
  12. Ha nyugodt körülmények között eszünk és rendesen megrágjuk az ételt, sokkal kevesebbel is beérjük majd, mert az agynak lesz ideje arra, hogy felfogja, jóllakott a szervezet.
  13. Azokat az ételeket, melyekről tudjuk, hogy bármennyit képesek lennénk belőle megenni, (például egy doboz fagylalt, somlói galuska) soha ne vigyük haza, ezeket inkább nagyritkán együk étteremben, ott úgysem tudunk túl sokat rendelni belőle.
  14. Csomagoljunk magunknak a munkahelyünkre ebédet. Ez az étel nagy valószínűséggel sokkal egészségesebb és diétásabb, mint ami drága pénzért munkahelyi étkezdékben, büfékben kapható.
  15. Aludjunk minden nap eleget. A kialvatlan ember mindig sokkal többet nassol, hogy életben tartsa magát.
  16. Csak akkor együnk, ha le tudunk ülni egy asztalhoz. Az állva evés és a kapkodás, úgy működik, mint a nassolás. Szinte sosincs vége.
  17. Mielőtt elkezdünk enni, igyunk meg egy nagy pohár vizet. Így könnyebben érezzük majd azt, hogy jóllaktunk.
  18. A diéta kezdetén írjuk be a naptárba, hogy mit ettünk meg a nap során. Így könnyebben átlátható, hogy hol hibáztunk, mit kellene máshogy csinálni.
  19. Válasszunk magunknak mindig kis tányért. Ezen sokkal többnek fog tűnni az étel, amit kiszedünk, így sokkal kevesebbel is elégedettek lehetünk.
  20. Soha ne gondolkozzunk azon, mit nem ehetünk. Fókuszáljunk inkább arra, hogy mit igen! Kerüljön a tányérra minden nap friss zöldség, gyümölcs, néhány szem olajos mag, és egy kevés szárnyas vagy hal.
  21. Keressünk társat a diétához. Ha valakivel közösen csináljuk, és megbeszélhetjük a sikereket és a nehézségeket, biztos, hogy sokkal könnyebb.
  22. A diétás étel ne jelentse azt, hogy íztelen, ami a tányérra kerül. Használjunk sok zöldfűszert, és fedezzünk fel új ízeket is.
  23. Az olajban sült ételek helyett részesítsünk előnyben más főzési technikákat. Grillezzünk, pároljunk, használjunk wok-ot.
  24. A salátákhoz felejtsük el az előre elkészített nehéz, cukros szószokat. Ízesítsünk inkább balzsamecettel, citrommal, olivával.
  25. Ha étteremben eszünk és a pincér kihozza a kenyeres kosarat, kérjük meg rá, hogy vigye el, ne is hagyjuk, hogy letegye az asztalra.
  26. Mielőtt vendégségbe indulunk, együnk meg otthon néhány diétás falatot. Így biztos, hogy nem csábulunk el annyira a különböző hizlaló fogások láttán.
  27. Tv-nézés közben foglaljuk le a kezeinket. Kötögessünk, varrjunk meg egy elszakadt ruhát vagy manikűrözzünk. Így leszoktathatjuk magunkat a nassolásról.
  28. A táskánkban legyen mindig egy alma, narancs vagy bármilyen diétás nassolnivaló, amivel elkerülhetjük azt, hogy egészségtelen ételeket kapkodjunk be.
  29. Találjunk ki magunknak apró jutalmakat. „Veszek magamnak egy szép fehérneműt, ha lefogytam két kilót”. Csak akkor nézzük meg a kedvenc filmünket, ha előtte már sportoltunk egy kicsit.
  30. Minden apró lépés több, mint a semmi. Az is jó, ha csak egy kicsit többet sétálunk, vagy semmi mást nem teszünk, csak első lépésként kirakjuk a konyhából a cukrot és a fehér lisztet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.