A felelős kutyatartásra hívja fel a figyelmet a Belvárosi Kutyafesztivál

Családi programokkal, szórakoztató módon hívja fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbe fogadására az V. Belvárosi Kutyafesztivál, amelyet szombaton rendeznek meg Budapesten, az Olimpia parkban.

Forrás: MTI2021. 09. 17. 8:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutyás napon programokkal készülnek a leendő kutyatartóknak is, akik önkéntesek segítségével a Kutya Sétáltató Nap keretében kipróbálhatják, milyen érzés lehet egy kutya gazdájának lenni. A rendezvényre azokat a családokat is várják, akik már örökbe fogadtak kutyát - közölte Óvári Klári, a Vigyél Haza Alapítvány munkatársa csütörtökön az MTI-vel.

Az ingyenes programsorozaton kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia-bemutatók és kutya-viselkedésterápiás tanácsok is várják az érdeklődőket.

A fesztiválon bemutatkozik be az Állatvédelem gyerekeknek program. Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek oldal csapata segítségével a gyerekek egyebek mellett megismerhetik a magyar kutyafajtákat, tesztelhetik memóriájukat és játszhatnak a felelős állattartásra oktató játékkal.

Kutyatartóknak és leendő gazdáknak szól a Gazdijogsi program. Az ingyenes e-learning tananyag az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közreműködésével készült.

A kutyafesztivállal párhuzamosan Belváros-Lipótváros Önkormányzata az Olimpia parkban Belvárosi Családi Pikniket rendez, amelyen koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, mutatványosok bemutatóival, játszótéri programokkal, bábszínházi előadással és sporttal várják a gyerekeket és szüleiket.  

A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

A borítókép illusztráció

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.