Avokádóval a hasi zsír ellen

Az ízletes és tápláló avokádó napi fogyasztása elősegíti a hasi zsír lebontását, ezáltal a fogyást és a karcsúság megőrzését is. Természetesen nem varázsszer az avokádó, de egy kitartó diéta és napi sport mellett könnyebb elérni a kitűzött célt a dél-amerikai indiánok által is egészségmegőrzőnek tartott gyümölcs fogyasztásával – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 09. 30. 11:44
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Illinoisi Egyetem Urbana-Champaign intézetének kutatói három hónapig tanulmányozták egy csoport nő étkezési szokásait. Azoknál, akik rendszeresen, naponta elfogyasztottak egy avokádót, a mélyebb hasi, úgynevezett zsigeri zsír csökkenését tapasztalták.

Zsír a bőr alatt és a mélyben

A kutatás eredményeit pár napja a Journal of Nutrition szaklap publikálta. A tanulmány szerint a cél nem a fogyás volt, hanem azt vizsgálták, az avokádó milyen hatással van a hastájéki testzsírokra. Az orvosok azt állítják, az egészség szempontjából nagyon lényeges, hogy a zsír hol rakódik le a szervezetben.

Azok a nők, akiknél nagyobb arányban található meg ez a mélyebb zsigeri zsír, hajlamosabbak a cukorbetegségre is. A kutatás a 2-es típusú diabétesz kialakulásának csökkentésére irányult, azt vizsgálva, hogy a bőr alatti és a zsigeri zsírok aránya miként változik az avokádó fogyasztásával.

Győztek az avokádósok

A vizsgálatban résztvevő nőket két csoportra osztották – számol be a kutatás részleteiről a Study Finds. Az egyik csoport étrendjébe beleépítettek napi egy darab avokádót, míg a másik csoport azonos ételt kapott, avokádó nélkül. A 12 hetes vizsgálati időszak elején és végén a kutatócsoport megmérte a kísérlet résztvevőinek hasi zsírarányát és a „glükóztoleranciát", amelyet a cukorbetegség kockázatának jelzőjeként tart számon az orvostudomány.

Annál a csoportnál, akik rendszeresen fogyasztották az avokádót, jelentősen csökkent a zsigeri hasi zsír mennyisége. Ez az a zsírlerakódás a szervezetben, amitől a legnehezebb megszabadulni. A kísérlet arra is rámutatott, a zsírcsökkenéssel együtt a cukorbetegség kockázati arányának mutatója is csökkent. Ráadásul a mélyzsír-csökkenés befolyásolta a bőr alatti zsír mennyiségét is, így amellett, hogy a zsírokat az avokádó eloszlatta a belső szervek környékéről, esztétikai hatással is bírt a testre.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: PEXELS

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.