Az egészséges nasi - a cékla a diétázók őszi kedvence

Rozmaringgal fűszerezett nasi, amit képtelenség abbahagyni. Egészséges, egyszerűen elkészíthető, zamatos és ropogós őszi finomság. Kellemes az íze, és megsütve is finom ropogós.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 09. 23. 9:26
Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csodagumóban számos vitamin (A, B, C és folsav), illetve ásványi anyag (foszfor, kén, kálium, nátrium és magnézium) található. Ennek köszönhetően a cékla gyógyhatása igen szerteágazó. Bevethetjük influenza, nátha, gyomorpanaszok, visszér, magas vérnyomás, daganatos betegségek, emésztési problémák, menstruációs zavarok, vérszegénység, de még depresszió esetén is - derül ki a diétaésfitnesz.hu cikkéből.

Kismamáknak kötelező!

A várandósság ideje alatt fontos, hogy a kismama szervezete megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot biztosítson fejlődő magzata számára. A cékla fogyasztása egyrészt jelentős folsav, másrészt magas vastartalma miatt ajánlott. A cékla az egyik legjobb vérképző növény, a benne rejlő folsavnak pedig a terhesség első hónapjaiban van jelentős szerepe: több súlyos magzati fejlődési rendellenesség kockázatát csökkenti.

Fotó: Pixabay

CÉKLA-CHIPS

Előkészítése 10 perc, sütési ideje 20 perc.

Hozzávalók:

(3-4 személy részére)

  • 3 közepesnél nagyobb cékla (megmosva, meghámozva)
  • olívaolaj
  • tengeri só
  • fekete bors
  • 2-3 friss rozmaring ágacska (a lehúzott levélkék durván összevágva)

Elkészítés:

1. Melegítsük fel a sütőt 190 Celsius fokra, és helyezzük a tepsitartó rácsot a sütőben középre.

2. Vékonyan szeljük fel a céklákat mandolin zöldségszeletelővel vagy egy éles késsel. Lehetőség szerint egyenlően és vékonyra vágjuk, hogy sütés után ropogóssá váljon. Az a jó vastagság, ha szeletelésnél bepördül a széle.

3. Osszuk el egyenletesen két tepsiben, és vékonyan kenjük meg olívaolajjal. Szórjuk meg egy csipet tengeri sóval és rozmaringgal. Rendezzük el a szeleteket egy rétegben úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.

4. Süssük a sütőben 15-20 percig, vagy amíg kicsit megbarnul és ropogós nem lesz. Nagyon figyeljük, mert könnyen megég.

5. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és már kész is.

További tippekért olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.