Fesztivál a nappaliban

Színház a kanapéról? A pandémia egyik pozitív hozadéka volt, hogy a színházak elkezdtek nyitni az online világ felé, és sorra készültek a kimondottan streamre adaptált előadások. Szeptember 17. és 26. között, az eSzínház Fesztivál keretein belül, hála az Alapítvány a Magyar Színházakért civil szervezetnek, 25 színházi produkciót tekinthetünk meg otthon, a saját nappalink kényelméből – olvasható a That's life cikkében.

Forrás: THAT'S LIFE2021. 09. 24. 11:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eSzínház Fesztivál az Alapítvány a Magyar Színházakért szervezésében jöhetett létre, és színházak, független társulatok vesznek részt rajta. Két kategóriában összesen 25 színházi előadást nézhet meg online. 

Aki bérletet vesz, szakmai beszélgetéseken is részt vehet. 

Az így bemutatott darabokat 2021. szeptember 26-án 24 óráig lehet megnézni, utána már nem lesznek elérhetőek.

Az eSzínház Fesztivál célja, hogy a színházak megmutathassák a járvány miatt elmaradt előadásaikat, melyeket most kimondottan online vetítésre adaptáltak. Ez azt is jelenti, hogy nézőként teljesen más élményt kap, mint amit a kőszínházban megélne, hiszen ezekben az előadásokban ötvöződik a színház és film, így teljesen új perspektívát nyújthat számára.

És még szavazhat is, hiszen a szakmai díjakon kívül közönségdíjat is osztanak.

Erre az esemény ideje alatt végig lehetősége lesz, de csak olyan darabokra, melyekre regisztráltak, azaz jegye van rá. Arra figyeljen, hogy a szavazatát nem tudja módosítani, szóval alaposan gondolja át, melyik előadásra voksol!

Szakmai díjakat négy kategóriában osztanak: a legjobb digitális adaptációt, a legjobb női főszereplőt, a legjobb férfi főszereplőt és a legjobb látványtervezést értékeli a zsűri, melynek tagjai: Ráckevei Anna színművész, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Horváth Csaba rendező-koreográfus, Ujj Mészáros Károly filmrendező, Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.