időjárás 16°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Így találjuk meg a számunkra megfelelő étrendet

Forrás: GYÓGYZÓNA
2021.09.15. 16:05 2021.09.15. 16:10
Így találjuk meg a számunkra megfelelő étrendet

Testi és mentális egészségünkre hatással van, hogy mit eszünk. Fogyókúrában elengedhetetlen a tudatos étkezés, de egészségünk megőrzésében, sőt, mindennapjaink minőségében is szerepet játszik ez a tudatosság. Akár fogyni szeretnénk, akár fizikai és lelki jóllétünket támogatni, fontos, hogy megtaláljuk a számunka megfelelő étrendet.

Nem könnyű megtalálni azt az étrendet, amely egyszerre tartalmazza a szükséges tápanyagokat és segíti a céljainkat, de az alábbi opciók jó irányt jelenthetnek a kezdéshez vagy az újrakezdéshez.

Kísérletezzünk minőségi élelmiszerekkel

Rugalmasságot biztosít, ha saját kezünkbe vesszük az irányítást. Kísérletezzünk a különböző élelmiszerek kombinálásával, és közben figyeljük meg, hogy miként reagál rá a testünk.

Amennyiben jelzést ad, hogy egy élelmiszer számunkra nem megfelelő (pl.: puffadást okoz), akkor azt ki is iktathatjuk értrendünkből vagy helyettesíthetjük valami hasonló élelmiszerrel.

Ez a verzió ugyan időigényes, hiszen akár hónapokba is telhet, mire kialakul, hogy mik a személyes preferenciáink, de kifizetődő, hiszen kialakíthatunk egy hosszú távon is fenntartható, egészséges életmódot, miközben tudatosabbá válhatunk.

Próbálkozzunk meglévő diétával, applikáció segítségével

Számos diétás applikáció tölthető le az okostelefonokra. Ezek közül sok receptötleteket is tartalmaz, valamint listát az adott diétában megengedett és nem ajánlott élelmiszerekről. Mi döntjük el, hogy ezeket mikor, és milyen formában használjuk fel. A legtöbb applikáció nem ír elő napokra lebontott étrendet, és nem támaszt irreális elvárásokat a főzésre vonatkozóan.

Elrettentőek tudnak lenni az olyan receptek, amelyekkel órákat robotolunk a konyhában, és az olyan hozzávalók, amelyeknek az életben a nevét sem hallottuk, ráadásul a lakóhelyünk ezer kilométeres környezetében nem hozzáférhetők.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pixabay