Rekordszámú vitorlás versenyzett az István a Király Kupán

Minden eddiginél több, 74 hajó indult az idén a Nyugat-Balaton vitorlásversenyén, az István a Király Kupán. A Keszthelyi-öbölben tartott versenyen 194 vitorlázó mérte össze tudását, ami ugyancsak csúcsnak számít – írja a Vitorlázás Magazin online oldala.

Forrás: vitorlazasmagazin.hu2021. 09. 09. 14:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az István a Király Kupa vitorlásverseny csaknem negyvenéves múltra tekint vissza, de az elmúlt három évben indult igazi fejlődésnek, és az idei érdeklődés a legszebb reményeinket is felülmúlta – mondta Gárdos Péter. A szervező Keszthelyi Túravitorlás Club (KTC) elnöke szerint a 74 induló hajó egyértelműen azt mutatja, hogy a sokáig belterjesebb rendezvény már nemcsak a nyugati medence, hanem az egész Balaton jegyzett és népszerű vitorlásversenyévé vált, ami segít abban, hogy a Nyugat-Balaton is fontosabb szerepet töltsön be a tó sportéletében.

A növekedés látványos, hiszen a tavalyi 52 után az idén már 74 hajó indult, és a 2020-as 152 vitorlázót követően most már 194-en álltak rajthoz az István a Király Kupán. A most először pénzdíjas verseny Abszolút-1 kategóriáját az a Gardazzurra nyerte, amely a Kékszalagot is elhódította 2002-ben és 2004-ben. Az egyben a Szekszárdi Borok Nagydíját is elnyert Gardazzurra hajóként is kiemelkedett a mezőnyből, és Gárdos Péter szerint már az indulása is azt jelzi, hogy rangja lett ennek a versenynek. A számos hajóosztály, és az idei évben először elindított ifjúsági futam vitorlásai benépesítették a Keszthelyi-öblöt, amit azok is élvezhettek, akik csak a partról csodálták a vitorlások vetélkedését.

Gárdos Péter elmondta, hogy a verseny népszerűségének és sportékének növekedése mellett igazi közösségépítő eseménnyé vált az István a Király Kupa, hiszen az idén már több százan vettek részt az eseményhez kapcsolódó gasztronómiai és zenés programokon. Az elnök szerint a mostani sikerek további lökést adhatnak a versenynek, amely néhány éven belül az egyik legnagyobb hazai vitorláseseménnyé és egész napos turisztikai látványossággá válhat.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Vitorlazasmagazin.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.