A divathetek világa Budapesten

Újra megrendezésre kerül a nagyszabású Budapest Central European Fashion Week.

2021. 10. 15. 13:32
null
Budapest, 2019. november 8. ViktoriaVarga kollekcijnak bemutatja a IV. Budapest Central European Fashion Week divathten a Teslban 2019. november 8-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a héten újra megrendezésre kerül a nagyszabású Budapest Central European Fashion Week. A divatbemutatók során a legjobb hazai tervezők 2022-es kollekcióit mutatják be, de emellett nagy hangsúlyt fektetnek a divatedukációra és a magyar divat- és designipar népszerűsítésére.

Az esemény kapcsán a belvárosi Scruton Közösségi Tér szervezett beszélgetést, ahol Forintos-Szűcs Anitával, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgató-helyettesével és Joó Beatrixszal, a Sentiments Couture tervezőjével beszélgetett Jancsó Orsolya, a Magyar Nemzet újságírója.

Az est a Scruton „Két pohár bor” programsorozatának részeként került megrendezésre, így a vendégek kiváló hangulatban, néhány pohár bor mellett kaphattak betekintést a divathetek világába. 

A beszélgetésen szó esett a magyar divatipar jövőjéről, így megtudtuk, hogy a vezető régiós szerep már nem is csak álom. Az Ügynökség vezérigazgató-helyettese arról is mesélt, hogy milyen eszközökkel próbálják segíteni a hazai tervezőket. A Budapest Select Store létrehozásával a márkák népszerűsítését teszik lehetővé és a milánói divathéten is megjelenést biztosítanak.

Ennek köszönhetően már a nemzetközi közönség is felfigyelt ránk, így a divatvilág sok neves képviselője látogat Budapestre a hétvégén.

A tervező is optimistán számolt be a hazai márkák jövőjéről, viszont fontosnak tartja, hogy a varrónői szakma presztízsét növeljék, hiszen nélkülük nem beszélhetünk divatiparról.

A budapesti divathét nagy fejlesztésekkel várja idén az érdeklődőket. Ha nem sikerült jegyet vásárolni a bemutatókra, akár online is végig követhetjük az eseményeket, és magunk győződhetünk meg róla, mennyit fejlődött hazánk az utóbbi években.

A borítóképen: ViktoriaVarga kollekciójának bemutatója a IV. Budapest Central European Fashion Week divathéten a Teslában 2019. november 8-án.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.