Áll alatti kényes témák: többé nem öregít a toka

Sokszor hihetetlen erőkkel küzdünk a ráncok ellen, arcunk egy másik részéről, az állról azonban gyakran elfelejtkezünk. Pedig az itt megereszkedett bőr látványa ugyanúgy öregíti az arcot, mint egy csúnya szarkaláb.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 10. 17. 11:40
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tévhit, hogy a toka csak plasztikai beavatkozással tűntethető el. A diétaésfitnesz.hu cikkírója szerint az alábbi módszerek is segíthetnek, de csak akkor, ha rendszeresen alkalmazzuk őket.

HIHETETLEN, DE IGAZ: SEGÍT A TEJ-TONIK

Természetgyógyászok szerint a jó házi tejnél nincs táplálóbb pakolás. Illetve van! Ha a tejet egy kis mézzel gazdagítjuk. Keverjük őket össze, kenjük a nyakra és az állra, majd 10 perc elteltével mossuk le langyos vízzel! Ez az arcmaszk hidratálja és puhává teszi a bőrt, valamint segít megszabadulni a tokától. Ismételjük naponta a gyorsabb eredmény érdekében!

KÉNYEZTESSÜK A TOKÁT KAKAÓVAJAS MASSZÁZZSAL!

Mindannyian tudjuk, hogy az öregedés egyik legnagyobb problémája, hogy a bőrünk veszít rugalmasságából, pontosan emiatt alakul ki gyakran a toka is. Ezt azonban rendszeres masszírozással, esetleg arctornával jól orvosolhatjuk. Vásároljunk gyógyszertárban egyszerű kakaóvajat, és egy evőkanálnyit esténként masszírozzunk a nyakba. Ismételjük minden este lefekvés előtt, valamint reggelente, fürdés előtt! A kakaóvaj rendszeres használatával rugalmasabbá tehetjük a bőrünket.

ZSÍRTALANÍTSUK AZ ÁLLUNKAT ZÖLD TEÁVAL

Nem véletlen, hogy az ázsiai nőkről gyakran még hatvan évesen sem nagyon lehet megmondani, hogy vajon mennyi idősek. Állítólag mindezt a naponta elfogyasztott zöld teának köszönhetik. Ez a növény ugyanis olyan hatékony antioxidánsokat és más olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek gyorsítják az anyagcserét és segítenek elégetni az extra kalóriákat. Ha mindennap megiszunk belőle egy-két csészével, a változás hamar meglátszik majd az arcunkon is.

ARCTORNA UTÁN HANGTORNA?

A toka eltűntetésében az is sokat segíthet, ha rendszeresen megtornáztatjuk kicsit az arcizmainkat. Ezt tehetjük erősen grimaszolva, de passzív módon is. Kézfejünket tegyük az állunk alá, és finoman nyomjuk a tokát fölfelé, aztán erősen és lassan, de hosszan. 10-szer megismételjük a gyakorlatot a toka jobb, majd bal oldalán. Végezetül ismételgessük erősen eltúlzott artikulációval az X-O-X-O hangsort. Ezeknek a hangoknak a kiejtése ugyanis szintén az arc alsó, illetve a nyak felső részeit mozgatja meg.

Ha érdekli, hogyan lehet a leggyorsabban eltüntetni a tokát, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.