időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Áll alatti kényes témák: többé nem öregít a toka

Forrás: Diéta és Fitnesz
2021.10.17. 11:40 2021.10.17. 12:54
Áll alatti kényes témák: többé nem öregít a toka

Sokszor hihetetlen erőkkel küzdünk a ráncok ellen, arcunk egy másik részéről, az állról azonban gyakran elfelejtkezünk. Pedig az itt megereszkedett bőr látványa ugyanúgy öregíti az arcot, mint egy csúnya szarkaláb.

Tévhit, hogy a toka csak plasztikai beavatkozással tűntethető el. A diétaésfitnesz.hu cikkírója szerint az alábbi módszerek is segíthetnek, de csak akkor, ha rendszeresen alkalmazzuk őket.

HIHETETLEN, DE IGAZ: SEGÍT A TEJ-TONIK

Természetgyógyászok szerint a jó házi tejnél nincs táplálóbb pakolás. Illetve van! Ha a tejet egy kis mézzel gazdagítjuk. Keverjük őket össze, kenjük a nyakra és az állra, majd 10 perc elteltével mossuk le langyos vízzel! Ez az arcmaszk hidratálja és puhává teszi a bőrt, valamint segít megszabadulni a tokától. Ismételjük naponta a gyorsabb eredmény érdekében!

KÉNYEZTESSÜK A TOKÁT KAKAÓVAJAS MASSZÁZZSAL!

Mindannyian tudjuk, hogy az öregedés egyik legnagyobb problémája, hogy a bőrünk veszít rugalmasságából, pontosan emiatt alakul ki gyakran a toka is. Ezt azonban rendszeres masszírozással, esetleg arctornával jól orvosolhatjuk. Vásároljunk gyógyszertárban egyszerű kakaóvajat, és egy evőkanálnyit esténként masszírozzunk a nyakba. Ismételjük minden este lefekvés előtt, valamint reggelente, fürdés előtt! A kakaóvaj rendszeres használatával rugalmasabbá tehetjük a bőrünket.

ZSÍRTALANÍTSUK AZ ÁLLUNKAT ZÖLD TEÁVAL

Nem véletlen, hogy az ázsiai nőkről gyakran még hatvan évesen sem nagyon lehet megmondani, hogy vajon mennyi idősek. Állítólag mindezt a naponta elfogyasztott zöld teának köszönhetik. Ez a növény ugyanis olyan hatékony antioxidánsokat és más olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek gyorsítják az anyagcserét és segítenek elégetni az extra kalóriákat. Ha mindennap megiszunk belőle egy-két csészével, a változás hamar meglátszik majd az arcunkon is.

ARCTORNA UTÁN HANGTORNA?

A toka eltűntetésében az is sokat segíthet, ha rendszeresen megtornáztatjuk kicsit az arcizmainkat. Ezt tehetjük erősen grimaszolva, de passzív módon is. Kézfejünket tegyük az állunk alá, és finoman nyomjuk a tokát fölfelé, aztán erősen és lassan, de hosszan. 10-szer megismételjük a gyakorlatot a toka jobb, majd bal oldalán. Végezetül ismételgessük erősen eltúlzott artikulációval az X-O-X-O hangsort. Ezeknek a hangoknak a kiejtése ugyanis szintén az arc alsó, illetve a nyak felső részeit mozgatja meg.

Ha érdekli, hogyan lehet a leggyorsabban eltüntetni a tokát, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Borítókép: Pexels