Így maradjon derűs ősszel is

Egyre ritkábban szűrődik be valamire való természetes fény az ablakainkon, egyre gyakrabban ér minket fronthatás és egyre gyakrabban vesszük magunkon észre a derűtlen időjárás okozta derűtlenséget. Íme pár módszer, amivel jobb kedvre derítheti magát a nyirkos őszi időben is! – olvasható a That's Life cikkében.

Forrás: THAT'S LIFE2021. 10. 23. 10:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Merüljön el mélyebb kérdésekben!

Ha rossz kedvem van, gyakran alkalmazom ezt a módszert. Nincs is jobb, mint amikor az ember filozófiaórát tart saját magának! Hallottál már a valóság mögötti igazságról, ami szóban kifejezhetetlen? Lao-ce szerint például ez az emberi szavakkal megfoghatatlan igazság az út, amelyről ezt mondja:

Az út, mely szóba-fogható,

nem az öröktől-való;

a szó, mely rája-mondható,

nem az örök szó.

Tudta, hogy egyes világnézetek szerint az idő lineáris, kezdő- és végponttal rendelkezik, míg mások azt mondják, hogy az idő ciklusos, mindig is volt, mindig is lesz, és nincs se eleje, se vége?

Tudta, hogy a vízözön legendája olyan egymástól különálló kultúráknál is megjelent, mint a mezoamerikai és a mezopotámiai?

Egy kis testmozgás sem árt!

Ha felpattan a biciklire, vagy csak kimegy kocogni egyet abban a híres-neves, nyirkos rossz időben, amelytől úgy elszomorodott, akkor máris felvidul. Sőt, akár egy közepesen hosszú séta is segíthet. Elviselhetetlen a hideg odakint? Némi nyújtás, egy kis torna, esetleg jóga - ezekért nem kell elhagyni a házat sem.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.