Tippek a belső csend megtaláláshoz

Így vagy úgy mindannyian a belső békét, a nyugalmat vagy populárisabb nevén a boldogságot vágyjuk. Sokszor nem nyilvánvaló, de sok mindennel, amit teszünk, valójában a belső teljesség, gondtalanság érzését akarjuk elérni. Ezt keressük vásárlásainkban instant boldogságpirulaként, ezt hajszoljuk alkoholban, drogban, nyugtatókban, ezt kergetjük a sikerben, felhalmozott vagyonban. Pedig nem ott van – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 25. 9:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a régi bölcselet tartja, 

ami kint az bent, ami bent az kint

Azaz, ha a belső világunkban béke honol, akkor az külső megnyilvánulásainkra is ráteszi bélyegét. Ha a környezetünk stresszes, nyughatatlan vagy épp agresszív, az lelkünkben is megjelenik, hacsak vissza nem találunk valódi természetünkhöz, a belső csendbe.

Ha a belső nyugalmat, ellazult állapotot sikerül megtapasztalnunk és beépítenünk mindennapi életünkbe, akkor máris sokat tettünk testi-lelki egészségünk érdekében. 

Ezt mondani könnyű, de hogyan tapasztalhatom meg a belső csendet?

– kérdezhetik sokan.

Az elsődleges válasz a meditáció lehetne. Szerencsére ma már egyre több fajta meditációs technikát lehet elsajátítani. A biztonság érdekében érdemes kezdőként hiteles, tradíciókra épülő, évszázadokon át tesztelt módszert keresni. Azt azért ne felejtsük el,

a meditáció jótékony hatásai rendszeres gyakorlás mellett bontakozhatnak ki igazán. 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.