Több mint két méter a világ legmagasabb nője

A világ legmagasabb nője 215 centiméter. A Guinness-rekordok Könyve szerdán hivatalosan is bejegyezte egy 24 éves török nő, Rumeysa Gelgi világrekordját.

Forrás: MTI2021. 10. 14. 12:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gelgi szokatlan magasságát a Weaver-szindróma okozza, amely egyebek mellett túlzott növekedést okoz. A fiatal nő többnyire kerekesszéket használ, de rollátor segítségével járni is tud.

A Safranbolu városából származó Gelgit már 2014-ben is bejegyezték a Guinness-rekordok Könyvébe, mint a világ legmagasabb tinédzserét. Azóta arra használja ismertségét, hogy kiálljon más, ritka betegséggel élő emberekért.

– Minden hátrányt előnnyé lehet változtatni, tehát úgy kell elfogadnunk magunkat, ahogy vagyunk. Legyél tisztában a benned rejtő potenciállal és add magadból a legjobbat – mondta Gelgi.

A világ legmagasabb férfija is török: Sultan Kosen a Guinness-rekordok Könyve szerint 2018-ban elérte a 251 centimétert.

A valaha élt legmagasabb nő a 246,3 centiméter magas, kínai Cseng Csin-Lien volt, aki 1982-ben elhunyt.

Borítókép: Facebook

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.