időjárás -1°C Mária 2021. December 8.
logo

Magassági rekord: falmászás a felhők között

Forrás: CSUPASPORT
2021.11.16. 18:08 2021.11.16. 18:33
Magassági rekord: falmászás a felhők között

Minden bizonnyal a világ legmagasabban lévő mászófalán hajtottak végre sikeres mászást, igaz, ehhez azért kellett kicsit trükközni is – olvasható a CsupaSport cikkében.

Öt éve három denveri sziklamászó, Daniel Krug, Hank Caylor és Max Fanning úgy gondolta, ideje egyet mászniuk a világ legmagasabban lévő mászófalán.

Ugyanakkor nem volt kedvük keresgélni, mégis hol lehet a legmagasabban fekvő mászófal a világon, ezért úgy döntöttek, megépítik maguknak.

Maga a fal nem sikerült túl nagyra, sem nehézre, nagy valószínűséggel egy óvodás is fel tudna mászni rajta. A trükk az volt, hogy egy hőlégballonhoz erősítve felvitték 1200 méterre Denver fölé, és így már tényleg a világ legmagasabban lévő mászófala lett.

A három srácból végül ketten is leestek róla, de nincs miért izgulni: így volt tervezve, tapasztalt ejtőernyősként szerencsésen landoltak a földön.

„Sziklát mászom, benne vagyok a bázisugrásban és az ejtőernyős ugrásban is, ezek számomra hétköznapi tevékenységek – mondta Krug. – De nagyon klassz volt kitalálni, hogyan ötvözzük ezeket, és hogyan függesszünk fel egy komplett mászófalat a hőlégballon alá.”

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: YouTube)