Olasz sztár-medve érkezik a magyarországi medveparkba

Az 5 és fél hektáros medvepark európai szinten ismert arról, hogy megfelelő lakhelyet tud biztosítani a védett állatoknak – olvasható a duol.hu-n.

Forrás: Mediaworks2021. 12. 16. 7:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Róth Márton, a római magyar nagykövetség diplomatája elmondta, hogy fiatal hím barna medve költözik az észak-olaszországi Trento megyéjéből a Veresegyházán működő medveparkba, ahol december 20-án várják az állat érkezését.

A medveállomány rendkívüli elszaporodása miatt Trento kormányzója, Maurizio Fugatti több állat számára keresett új otthont a közeli európai országokban. Egyikük esetében a Veresegyházi Medveparkra esett a választás.

A közvetítés feladatát a római magyar nagykövetség vállalta magára. Róth Márton elmondta, hogy a magyarországi 5 és fél hektáros medvepark európai szinten ismert arról, hogy megfelelő lakhelyet tud biztosítani a védett állatoknak.

Az eddig a trentinói Casteller rezervátumában élő fiatal barna medvét éppen a karácsony előtti napokban várják Veresegyházára.

A 2018-ban Trentinóban született, 121 kilós medve nagy népszerűségnek örvend.

Rajongói közösségi oldalt is szenteltek neki, és teljes szabadon engedését követelték, de ezt a helyi hatóságok a lakosság védelmére hivatkozva elutasították. A medve játékos természetű, és keresi az emberek társaságát.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.