időjárás 17°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Olasz sztár-medve érkezik a magyarországi medveparkba

Forrás: Mediaworks
2021.12.16. 07:52 2021.12.16. 07:52
Olasz sztár-medve érkezik a magyarországi medveparkba

Az 5 és fél hektáros medvepark európai szinten ismert arról, hogy megfelelő lakhelyet tud biztosítani a védett állatoknak – olvasható a duol.hu-n.

Róth Márton, a római magyar nagykövetség diplomatája elmondta, hogy fiatal hím barna medve költözik az észak-olaszországi Trento megyéjéből a Veresegyházán működő medveparkba, ahol december 20-án várják az állat érkezését.

A medveállomány rendkívüli elszaporodása miatt Trento kormányzója, Maurizio Fugatti több állat számára keresett új otthont a közeli európai országokban. Egyikük esetében a Veresegyházi Medveparkra esett a választás.

A közvetítés feladatát a római magyar nagykövetség vállalta magára. Róth Márton elmondta, hogy a magyarországi 5 és fél hektáros medvepark európai szinten ismert arról, hogy megfelelő lakhelyet tud biztosítani a védett állatoknak.

Az eddig a trentinói Casteller rezervátumában élő fiatal barna medvét éppen a karácsony előtti napokban várják Veresegyházára.

A 2018-ban Trentinóban született, 121 kilós medve nagy népszerűségnek örvend.

Rajongói közösségi oldalt is szenteltek neki, és teljes szabadon engedését követelték, de ezt a helyi hatóságok a lakosság védelmére hivatkozva elutasították. A medve játékos természetű, és keresi az emberek társaságát.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.