Gyönyörű zebracápák érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba + videó és galéria

A 14 hónapos hím, Maui és a 15 hónapos nőstény, Nazare 110-110 centiméter hosszú, de akár 2,5 méteresre is megnőhetnek.

Forrás: MTI2022. 01. 02. 17:03
Nyíregyháza, 2022. január 2. Zebracápák (Stegostoma fasciatum) a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A 15 hónapos nõstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit a tenerifei Loro Park ajándékozta az állatparknak. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 14 hónapos hím, Maui és a 15 hónapos nőstény, Nazare 110-110 centiméter hosszú, de ivarérett korukban akár 2,5 méteresre is megnőhetnek. A Kanári-szigeteken található Loro Park a nyíregyházi állatkert mellett a bécsinek is jutatott szaporulatából – közölte Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője vasárnap az MTI-vel.

Az India-ház legújabb lakói repülővel, majd speciális légkondicionált teherautóval érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre, ahol még szoktatóketrecben ismerkednek új lakóhelyükkel és a fekete hátúszójú szirticápa lakótársaikkal.

 A porcoshalak naponta egyszer kapják meg heringből, makrélából, tintahalból és hekkből álló élelmüket.

A zebracápák az Indiai- és a Csendes-óceán vizeiben honosak. Általában a part közeli sekély vizeket, a korallzátonyok környékét kedvelik, ritkán azonban a nyílt tengerre is kimerészkednek. Sokszor pihennek mellúszóikra támaszkodva az aljzaton, a tengerfenéken. Kültakarójuk kikeléskor csíkos – erre utal a fajnevük –, de a csíkok egy éven belül eltűnnek róluk és pöttyök jelennek meg rajtuk.

A két állat érkezésével már hét cápafajjal találkozhatnak a látogatók a Nyíregyházi Állatparkban.

Borítókép: Zebracápák (Stegostoma fasciatum) a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.