Juhokkal és kecskékkel népszerűsítik a koronavírus elleni oltást

Hétszáz állat segítségével egy százméteres fecskendő alakját rajzolták ki egy német legelőn.

Forrás: Mediaworks2022. 01. 04. 8:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhokat és kecskéket is bevetnek az oltás népszerűsítésére Németországban: hétszáz állat segítségével egy százméteres fecskendő alakját rajzolták ki egy német legelőn, hogy minél több embert ösztönözzenek a koronavírus elleni védőoltás felvételére – olvasható a Bama.hu-n.

Az állatokat hétfőn a Hamburgtól délre fekvő Schneverdingenben terelték össze az akcióhoz. A DPA hírügynökség beszámolója szerint egy juhász több napig gyakorolt az állatokkal. Végül úgy sikerült beállítania őket a megfelelő formációba, hogy kenyérdarabokat rakott ki a fecskendő alakjában.

Az akciót szervező Hanspeter Etzold elmondta, hogy azokat akarták megszólítani, akik még mindig ódzkodnak az oltástól.

– A juhok olyan aranyos állatok, talán jobban át tudják adni az üzenetet

– tette hozzá.

A német kormány a koronavírus-fertőzések legújabb hullámának visszaszorítása érdekében prioritásként kezeli az oltási kampány felgyorsítását.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.