Ennek nagyon nem fogunk örülni – kiadta a riasztást a meteorológia

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az ország nagy részére. Szélviharok várhatók kedden és szerdán egyaránt.

Forrás: life.hu, koponyeg.hu, facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat2022. 02. 22. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár még a télben járunk, az időjárás mégis nagyon kiszámíthatatlan – írja a Life.hu.

Az egyik pillanatban elég egy pulóverben kimennünk az utcára, hiszen olyan szépen süt a nap, mintha tavasz lenne, a másik pillanatban pedig már a télikabát se elég a hideg szélfúvások ellen. Így lesz ez velünk a következő napokban is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elsőfokú riasztást adott ki több megyére is.

A széllökések erőssége akár elérheti a hetven kilométer/órás sebességet is, ezért Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére sárga riasztást adott ki az OMSZ.

Szerdán egy újabb front északnyugat felől éri el hazánkat. A délelőtti órákban többfelé alakul ki eső, a hegyekben pedig havas eső. Délután a teljes Dunántúlon, valamint a Duna–Tisza közén ismét megerősödik a szél, ennek hatására csökkenhet a felhőzet – írja a Köpönyeg.hu.

Borítókép: Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.