időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Így alszanak a sziklamászók a semmi fölött

Forrás: CSUPASPORT
2022.02.12. 16:16 2022.02.12. 16:18

Elgondolkoztak már azon, hogyan alszanak a sziklamászók a függőleges falakon, hogy mit tesznek, ha éppen nem fordulhatnak vissza? Nos, egész jól megoldják – olvasható a CsupaSport cikkében.

Nem a legkényelmesebb megoldás, de az tény, hogy a sziklamászók kihozzák a legtöbbet abból a helyzetből, ha valahol a magasban, a függőleges sziklafalon kell aludniuk, mert mondjuk aznap nem jutottak fel a fal tetejére, visszafordulni pedig már nem tudnak – és nem is akarnak.

Bár azért óriási lélekjelenlét kell hozzá, ami a sziklamászóknál nyilván adott, hevederekkel, matracokkal és karabinerekkel teljesen biztonságosan kivitelezhető egy éjszaka a hatalmas sziklafalon.

Biztosan nagyon szeles, hideg, körülményes, szűkös a mozgástér, és nem lehet kiugrani a mosdóba sem, ha az embernek éppen szüksége van rá, de megvan a maga varázsa: sehol a környéken nincs olyan szép kilátás!

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.