Így alszanak a sziklamászók a semmi fölött

Elgondolkoztak már azon, hogyan alszanak a sziklamászók a függőleges falakon, hogy mit tesznek, ha éppen nem fordulhatnak vissza? Nos, egész jól megoldják – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2022. 02. 12. 16:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a legkényelmesebb megoldás, de az tény, hogy a sziklamászók kihozzák a legtöbbet abból a helyzetből, ha valahol a magasban, a függőleges sziklafalon kell aludniuk, mert mondjuk aznap nem jutottak fel a fal tetejére, visszafordulni pedig már nem tudnak – és nem is akarnak.

Bár azért óriási lélekjelenlét kell hozzá, ami a sziklamászóknál nyilván adott, hevederekkel, matracokkal és karabinerekkel teljesen biztonságosan kivitelezhető egy éjszaka a hatalmas sziklafalon.

Biztosan nagyon szeles, hideg, körülményes, szűkös a mozgástér, és nem lehet kiugrani a mosdóba sem, ha az embernek éppen szüksége van rá, de megvan a maga varázsa: sehol a környéken nincs olyan szép kilátás!

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.